duminicã, 23 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Medicii de familie arădeni, implicați în procesul de testare Covid-19

  de Special Arad | 7 aprilie 2020, 6:18 PM | Coronavirus | Știri Arad

  0

  Imagine cu rol ilustrativ

  Comunicat. Grupul  de suport tehnic privind gestionarea bolilor înalt contagioase la nivelul Județului Arad a decis, în ședința desfășurată ieri, la ora 12.00, ca persoana care manifestă simptome specifice infecției cu virusul SARS–CoV-2 va contacta medicul de familie care are obligația de a o consulta și de a decide, conform algoritmului de testare și a recomandărilor de prioritizare pentru COVID-19, dacă pacientul respectiv necesită a fi sau nu testat. În cazul în care pacientul necesită a fi testat, medicul de familie va apela, în acest scop, Serviciul de Ambulanță Județean Arad, prin numărul de urgență 112. Decizia nu interzice apelarea numărului de urgență 112 de către persoanele care manifestă simptome specifice, intenția fiind de a se introduce un consult specializat din partea medicului de familie, care să preia comunicarea cu personalul ce asigură serviciile medicale de urgență (112, ambulanță) și de a degreva, în parte, personalul Serviciului de Ambulanță Județean Arad.

  Algoritmul de testare, internare și externare a bolnavilor COVID-19 poate fi consultat pe site-ul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, aflat în subordinea Institutului Național de Sănătate Publică, www.cnscbt.ro.

  În ședința desfășurată ieri, Grupul de suport tehnic privind gestionarea bolilor înalt contagioase la nivelul Județului Arad a mai decis să se solicite tuturor cetățenilor să-și protejeze gura și nasul cu măști simple chirurgicale, măști textile, eșarfe sau fulare, atât la locul de muncă cât și în spații publice, indiferent dacă prezintă sau nu probleme de sănătate.

  De asemenea, Grupul a mai hotărât că administratorii societăților comerciale, magazinelor alimentare, hipermarketurilor, supermarketurilor, inclusiv ai magazinelor situate în centrele comerciale vor lua măsuri pentru termometrizarea angajaților și/sau a clienților cu aparate de la distanță. Se va interzice accesul persoanelor cu temperatura corpului mai mare de 38o. Aceste persoane vor fi îndrumate să se deplaseze la adresa de domiciliu/reședință și să anunțe medicul de familie.

  Decizia emisă de Grupul de suport tehnic a fost aprobată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Arad, în ședința ce a avut loc ieri, 6 aprilie 2020, la ora 19:00.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.