vineri, 21 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Medicii arădeni atrag atenția: tot mai mulți tineri cu Covid, nevaccinați, ajung la spital în ultima clipă

  de Special Arad | 10 noiembrie 2021, 3:29 PM | Recomandările editorilor | Sănătate | Știri Arad

  0

  Imagine cu rol ilustrativ

  Comunicat. Medicii arădeni semnalează gravitatea leziunilor pulmonare regăsite, în ultimele trei săptămâni, la pacienții de vârstă tânără, infectați cu virusul SARS CoV-2, care s-au prezentat târziu la spital, necesitând de urgență terapie intensivă!

  Chiar dacă ajung să se vindece de infecția SARS CoV-2, leziunile pulmonare grave – lăsate de acest virus parșiv – sunt de multe ori necruțătoare!

  ”Avem pacienți internați în terapie intensivă COVID-19, nevaccinați și cu afectare pulmonară semnificativă care – după ce testele COVID-19 devin negative – ajung pe secția de Anestezie și Terapie Intensivă I – non-COVID, pentru că sunt în continuare în stare gravă! Din păcate ne confruntăm cu situații în care plămânii sunt afectați în proporție de 100% iar viața pacientului nu mai poate fi salvată. Zilele trecute am avut un tânăr, de 24 de ani, care a stat acasă două săptămâni și a dezvoltat o astfel de complicație, pe respirație spontană, necesitând imediat ventilație și intubație mecanică, însă lupta cu virusul nu a mai putut fi câștigată. Întreaga echipă medicală a secției depune eforturi susținute și face tot ce este omenește posibil însă vă rugăm să fiți aliații noștri în lupta cu acest virus nemilos! Apelați la medic de la primele simptome pentru că un tratament corect, administrat în fază incipientă, vă poate salva viața!”, a explicat dr. Cristian Nicolescu, medic șef Secție Anestezie și Terapie Intensivă I.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.