vineri, 12 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Marea Britanie s-a trezit după beție. O lălăie cu „vot orientativ” și „interpretări greşite” după Brexit

  de - | 11 iulie 2016, 11:40 AM | Internaţional

  0

  Răsturnare de situaţie în Marea Britanie, la trei săptămâni după votul privind ieşirea din Uniunea Europeană. Peste 1.000 de parlamentari din Marea Britanie susţin că Guvernul britanic trebuie întâi să consulte Parlamentul înainte de a lua decizia de a părăsi Uniunea Europeană.

  Votul istoric de luna trecută de a părăsi Uniunea Europeană a fost orientativ şi nu avea implicaţii obligatorii din punct de vedere legal, potrivit unei scrisori adresate de parlamentari săptămâna aceasta. Parlamentarii spun că ar trebui să fie lăsaţi să voteze liber, potrivit Actului Parlamentului, înaintea ca articolul 50 al Tratatului de la Lisabona să fie demarat, scrie voceatransilvaniei.ro.

  „Este o dovadă că rezultatul referendumului a fost influenţat de exagerearea unor fapte şi de promisiuni care nu pot fi livrate”, a spus Philip Kolvin, avocatul care a coordonat scrisoarea. „Din moment ce rezultatul nu face decât să îngusteze şansele Marii Britanii, nu poate fi luat în considerare având în vedere că interpretările greşite şi promisiunile au fost factorul decisive care au contribuit la victoria taberei Leave”, a adăugat el, conform Mediafax.

  Parlamentarii au spus guvernului să stabilească o Comisie Regală pentru a raporta beneficiile, costurile şi riscurile unui Brexit, înainte ca orice vot parlamentar să aibă loc. Ei au spus că trebuie să fie luate în considerare şi populaţia Scoţiei, Irlandei de Nord şi Gibraltar, care au votat să rămână în UE.

  Potrivit rezultatelor anunţate după numărarea tuturor voturilor din cele 382 de circumscripţii electorale, 51,9% dintre cetăţenii britanici s-au pronunţat în favoarea ieşirii ţării din UE, potrivit BBC News online.

  Pentru ieşirea din Uniunea Europeană au votat puţin aproximativ 17,4 milioane de cetăţeni, în timp ce pentru rămânerea în UE s-au înregistrat puţin peste 16 milioane de voturi.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.