„Mai important decât să purtăm mască este să nu ne înghesuim”, spune preşedintele Societăţii Române de Microbiologie

  de - | 11 aprilie 2020, 4:25 PM | Coronavirus | Naţional

  0

  Reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății (OMS), profesorul Alexandru Rafila nu exclude posibilitatea de a fi recomandată purtarea măştii de protecţie şi la vară, dar crede că mai important ar fi să nu ne mai înghesuim, să păstrăm distanţarea socială şi să încercăm să generalizăm „exerciţiul” pe care îl desfăşurăm în această perioadă.

  De asemenea, el consideră că nu există nicio îndoială că în sezonul rece ne vom confrunta din nou cu SARS-CoV-2, pentru că iarna virozele respiratorii cresc oricum în intensitate.

  Întrebat vineri seară, la Digi 24, în legătură cu menţinerea unora dintre restricţiile existente în prezent şi cu posibilitatea ca, în consecinţă, să fim nevoiţi să purtăm mască toată vara când ieşim afară, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, Alexandru Rafila a declarat: „E posibil, este una dintre posibilităţi. Eu cred că mai important decât să purtăm mască este să nu ne mai înghesuim, să păstrăm această distanţare socială, să încercăm să generalizăm exerciţiul acesta pe care-l desfăşurăm în această perioadă. Eu aşa încerc să-l caracterizez, că este un exerciţiu, în aceste două luni, iar ulterior trebuie să devină un comportament pentru majoritatea concetăţenilor. Şi atunci, probabil că o să trecem cu bine vara”.

  „Să explicăm pe înțelesul tuturor! Nu trebuie să panicăm oamenii, este foarte important, însă trebuie să le explicăm care este semnificația acestor măsuri, de ce este bine să le respectăm, cât timp trebuie să le respectăm, să le explicăm că măsurile se vor relaxa dacă ei reușesc să le respecte o perioadă, care să ne ducă la un nivel al îmbolnăvirilor care să intre pe un trend descendent”, a mai spus prof. dr. Alexandru Rafila la Digi 24.

  Surse: digi24.ro, adevarul.ro

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.