luni, 24 iunie, 2024

Special Arad Logo

  S-a luat curentul în timpul galei de deschidere a programului Timișoara Capitală Europeană a Culturii 2023

  de - | 18 februarie 2023, 9:09 AM | Regional

  0

  (foto: opiniatimisoarei.ro)

  Sala Operei din Timișoara era plină de oficialități, reprezentanți ai Comisiei Europene și alți invitați de seamă la gala de deschidere a programului Timișoara Capitală Europeană a Culturii 2023, vineri, când a fost cufundată brusc în bezna, în urma unei pene de curent. Ca o ironie a sorții, sloganul TM2023 este tocmai „Luminează orașul prin tine!” / „Shine your light, Timisoara!”, notează opiniatimisoarei.ro.

  Luminile s-au stins tocmai când se încheiaseră discursurile oficiale, între care și cel al premierului Nicolae Ciuca, iar cei prezenți urmăreau un concert al pianistului Joep Beving. Totul a durat doar câteva minute până când, cel mai probabil, au intrat în funcțiune generatoarele și s-a reluat alimentarea cu energie electrică a sălii de festivități.

  Explicația primarului după pana de curent de la Timișoara

  Primarul Timișoarei a explicat că lumea a crezut că face parte din spectacol, reamintind și că întâmplarea nu e un caz izolat, întrucât și la Sibiu, în 2007, a picat curentul la gala de deschidere, potrivit opiniatimisoarei.ro.

  „A fost o sărbătoare demnă. Important e că au fost totuși reprezentranții guvernului, ai Comisiei Europene, și toată lumea a transmis acest mesaj că Timișoara în acest an va străluci și va reprezenta România și Europa pe scena lumii.
  A fost foarte interesant. Trebuie să spun că în 2007 la ceremonia de deschidere (la Sibiu, n.r.) a picat curentul și mi-a povestit consilierul prezidențial Sergiu Nistor că, dacă pică curentul, e un semnal bun pentru succesul anului. Și ce s-a întamplat? A picat curentul… dar în perioada unui concert care oricum era cu lumini mai liniștite și lumea a crezut că face parte din spectacol și apoi ne-am dat seama că a picat curentul. Toată lumea a crezut că făcea parte din spectacol si artistul ne-a mulțumit după aia că totul a făcut sens în acel moment”, a declarat primarul Timișoarei Dominic Fritz.

   

  Citește și reportajul Special Arad despre prima zi a programului Timișoara Capitală Europeană a Culturii 2023: Aer de festival la Timișoara: de astăzi, oficial, Capitală Europeană a Culturii | Video • Special Arad · ultimele știri din Arad

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.