duminicã, 14 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Update Lovitură de teatru! Adrian Wiener ia locul de senator la redistribuire! Galiș – pe loc repaus. Farago este deputatul UDMR. Află aici toți parlamentarii Aradului!

  de Andrei Fuliaș | 15 decembrie 2016, 3:01 PM | Politikos

  5

  UPDATE 2 

  În urmă cu scurt timp, Biroul Electoral Județean Arad a anunțat care sunt noii parlamentari de Arad. Deși Special Arad a anunțat – recunoaștem că ne-am grăbit, dar am precizat că lista că nu e definitvă – în urmă cu trei zile că Florin Galiș (ALDE) este al treilea senator, ultimele voturi din străinătate, ultimele care au fost contabilizate de Biroul Electoral Central, au schimbat totul. USR a obținut mai multe voturi decât ALDE în străinătate și, conform algoritmului, al treilea post de senator (pentru Adrian Wienner) va ajunge în filiala arădeană a formațiunii condusă de Nicușor Dan. La fel, Sergiu Cosmin Vlad (USR) va fi deputat de Arad, tot la redistribuire.

  În urma aceleiași împărțeli, Adrian Todor (PSD) și Peter Farago (UDMR) sunt ceilalți doi deputați ai Aradului. Astfel, tabloul este următorul:

  Deputați:

  Dorel Căprar, Florin Tripa și Adrian Todor – PSD

  Glad Varga, Eusebiu Pistru – PNL

  Sergiu Cosmin Vlad – USR

  Peter Farago – UDMR

  Senatori:

  Mihai Fifor – PSD

  Ioan Cristina – PNL

  Adrian Wiener – USR

  Am spus lovitură de teatru, referindu-ne la faptul că Florin Galiș era sigur pe scaunul de senator, făcând și declarații în acest sens. Însă… calculele cu exactitate au dat alt rezultat.


   

  UPDATE 1

  Surpriză în urma redistribuirilor voturilor de la alegerile parlamentare. Florin Galiș, de la ALDE, va fi senator în următorii patru ani. Galiș se alătură astfel celor doi senatori Mihai Fifor de la PSD și Ioan Cristina de la PNL. „În urmă cu patru ani am pierdut un post de senator deși am avut tot atâtea voturi câte a avut USR acum. Justiția divina și-a făcut treaba” –  a spus Galiș pentru Special Arad.

  De asemenea, PSD Arad a mai câștigat un loc de deputat, în persoana lui Adrian Todor, și el în urma redistribuirilor.

  Urmează încă două redistribuiri, la Arad fiind în joc încă două locuri de deputați.

  Voci de la alte partide susțin că Florin Galiș nu este sută la sută senator și că „morișca” s-ar învârti altfel.

  Revenim cu amănunte la timpul potrivit.

  Știrea inițială (12.12.2016)

  Știri Arad. Rezultatele alegerilor parlamentare de ieri arată că PSD efectiv a zdrobit toate celelalte partide, atât la Camera Deputaților, cât și la Senat. Doar șase partide au reușit să treacă pragul electoral și să intre în Parlamentul României.

  Astfel, la nivel național, rezultatele sunt următoarele:

  PSD – 45,09% la Camera Deputaților / 45,25% la Senat

  PNL – 19,96% la Camera Deputaților / 20,32% la Senat

  USR – 9,26% la Camera Deputaților / 9,32% la Senat

  UDMR – 6,15% la Camera Deputaților / 6,22% la Senat

  ALDE – 5,62% la Camera Deputaților / 6,05% la Senat

  PMP – 5,22% la Camera Deputaților / 5,51% la Senat

  La nivelul județului Arad, cifrele sunt următoarele:

  PSD – 34,8% la Camera Deputaților / 35,5% la Senat

  PNL – 32,8% la Camera Deputaților / 34,8% la Senat

  USR – 7% la Camera Deputaților / 7,4% la Senat

  UDMR – 8% la Camera Deputaților / 8,1% la Senat

  ALDE – 4,4% la Camera Deputaților / 4,9% la Senat

  PMP – 4,4% la Camera Deputaților / 5,1% la Senat

  Cine intră în Parlament:

  La nivelul județului Arad vorbim despre 3 posturi de senator și 7 posturi de deputat. Până acum, după rezultatele alegerilor, doar 2 posturi de senator sunt ocupate și doar 4 posturi de deputat. Vorbim aici despre Ioan Cristina (PNL) și Mihai Fifor (PSD) la Senat, respectiv Glad Varga (PNL), Eusebiu Pistru (PNL), Dorel Căprar (PSD) și Florin Tripa (PSD) la Camera Deputaților. Cel de-al treilea post de senator și trei posturi de deputat urmează să fie ocupate în urma loteriei numită redistribuirea mandatelor.

  În continuare vă prezentăm rezultatele finale, pe fiecare secție de vot din județul Arad:

  CAMERA DEPUTAȚILOR

   rezultate-finale-arad-deputati-01-1 rezultate-finale-arad-deputati-01-2 rezultate-finale-arad-deputati-01-3 rezultate-finale-arad-deputati-01-4 rezultate-finale-arad-deputati-01-5 rezultate-finale-arad-deputati-01-6 rezultate-finale-arad-deputati-01-7 rezultate-finale-arad-deputati-01-8 rezultate-finale-arad-deputati-01-9 rezultate-finale-arad-deputati-01-10 rezultate-finale-arad-deputati-01-11

  SENAT

  rezultate-finale-arad-senatori-01-1 rezultate-finale-arad-senatori-01-2 rezultate-finale-arad-senatori-01-3 rezultate-finale-arad-senatori-01-4 rezultate-finale-arad-senatori-01-5 rezultate-finale-arad-senatori-01-6 rezultate-finale-arad-senatori-01-7 rezultate-finale-arad-senatori-01-8 rezultate-finale-arad-senatori-01-9 rezultate-finale-arad-senatori-01-10 rezultate-finale-arad-senatori-01-11

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  4 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.