Lista țărilor europene în care românii vaccinați pot călători fără nicio restricție

  de - | 18 mai 2021, 9:37 AM | Internaţional | Topic special

  0

  (foto: stirileprotv.ro)

  Țările europene își deschid una câte una granițele pentru turiști după propriile reguli și nu mai așteaptă certificatul european de vaccinare, informează Stirile ProTV.

  În acest moment, românii imunizați pot călători fără test și fără să intre în carantină, în 12 state din uniune, printre care Grecia, Bulgaria, Italia și Germania. Franța și Austria au anunțat de asemenea că vor primi în curând turiști.

  În acest moment, românii vaccinați pot merge fără restricții în vacanță în Bulgaria, Grecia, Cipru, Croația, Germania, Slovenia, Polonia, Estonia, Lituania, Danemarca și Islanda.

  Este necesar doar certificatul de vaccinare, care vă scutește și de test COVID și de carantină.

  Și Italia implementează un green pass în baza vaccinării, dar detaliile pentru obținerea acestuia nu sunt deocamdată disponibile.

  Mai sunt câteva țări unde avem verde la intrare inclusiv pentru călătorii turistice, dar cu condiția să prezentăm și un test COVID negativ nu mai vechi de 48 sau 72 de ore, în funcție de stat. Acestea sunt: Malta, Spania, Elveția, Suedia și, de luni, Portugalia.

  În plus, încă cel puțin 2 țări și-au anunțat deja intenția de a-și redeschide granițele pentru turiști: Austria, din 19 mai, și Franța din 9 iunie.

  Țările sunt împărțite mai nou în trei categorii: roșu, galben și verde

  „Dacă este în codul galben, persoana nu intră în carantină dacă este vaccinată sau prezintă un test PCR, nu mai vechi de 72 de ore. Dacă este din zona roşie, fie persoana este vaccinată, fie intră în carantină. Testul nu mai scuteşte de carantină”, a declarat Raed Arafat, potrivit news.ro.

  Cei care vin din zona verde nu mai au nevoie de niciun fel de document. „Cine vine din zona verde, turiştii, nu mai au nevoie de nimic. Asta este vestea bună”, a declarat premierul Florin Cîţu.

  Carantina pentru cei din zona roşie este de 14 zile. Dacă fac un test RT PCR şi rezultatul este negativ se poate ieşi din carantină în cea de-a zecea zi.

  Vezi aici lista completă și actualizată a țărilor aflate în listele roșie, galbenă și verde!

  Sursa: stirileprotv.ro

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.