Liberalul Marius Oneț este noul primar la Covăsînț. PNL a pierdut primăria Almaș în favoarea ALDE

  de Andrei Fuliaș | 12 iunie 2017, 11:45 AM | Politikos

  0

  Locuitorii comunelor Covăsînț și Almaș și-au ales ieri noii primari, după ce vechii edili, Traian Balint (Covăsînț) și Teodor Avram (Almaș), ambii de la PNL, și-au pierdut posturile din cauza problemelor avute în Justiție.

  În ceea ce privește comuna Covăsînț, favoritul la ocuparea fotoliului de primar și cel care timp de două mandate a ocupat postul de viceprimar, tânărul Marius Silviu Oneț (PNL), s-a impus fără probleme în fața celor trei contracandidați pe care i-a avut: Raul Pășcălău – candidat independent, susținut totuși de către PSD și PMP; Valentin Stoica – candidatul ALDE; respectiv Daniel Filip – candidat din partea USR.

  Cum spuneam, liberalul Marius Oneț s-a impus fără probleme, cu 687 de voturi dintr-un total de aproximativ 1.100. Raul Pășcălău a strâns 242 de voturi, Daniel Filip 85 de voturi, în vreme ce Valentin Stoica doar 73.

  În ceea ce privește Primăria Almaș, numărul candidaților care s-au luptat pentru fotoliul de primar a fost aproape dublu față de numărul candidaților de la Covăsînț. La Almaș, liberalii l-au aruncat în luptă pe fiul fostului primar, Silvius Teodor Avram, care s-a luptat cu Florin Popa (PSD), Aurel Costea (ALDE), Marius Cosmin Precup (USR), Mihaela Petrișor (PMP), respectiv independenții Teodor Oarcea și Marcel Pavel.

  Deși era Silvius Teodor Avram era văzut ca favorit pentru ocuparea postului lăsat liber chiar de tatăl său, PNL a pierdut alegerile în favoarea candidatului ALDE, Aurel Costea, cel care până în ziua alegerilor a fost viceprimar cu atribuții de primar.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.