joi, 13 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Jurații au decis! O vestită companie cu produse și în România trebuie să plătească daune de 4,69 miliarde de dolari unor femei care acuză că au făcut cancer de la pudra de talc

  de Special Arad | 15 iulie 2018, 7:07 PM | Internaţional | Recomandările editorilor

  0

  Compania Johnson & Johnson este obligată de o decizie judecătorească a unui juriu din Missouri să plătească daune în valoare de 4,69 miliarde de dolari către 22 de femei care au acuzat compania că pudra de talc produsă de ei ar fi conţinut azbest, ceea ce ar fi cauzat cancerul lor ovarian, potrivit Business Magazin care citează The Street.

  Amenda cuprinde daune compensatorii de 550 de milioane de dolari şi 4,14 miliarde de dolari reprezentând o amendă, potrivit unei declaraţii comune a avocaţilor reclamanţilor.

  Acţiunile Johnson & Johnson au scăzut cu 2,4% după închiderea şedinţei de tranzacţionare.

  Compania se confruntă cu peste 9.000 de plângeri penale legate de pudra de talc.

  În cadrul unei declaraţii, compania a spus că va face apel la verdict, „care a fost produsul unui proces nedrept din punct de vedere fundamental care le-a permis reclamanţilor să prezintă un grup de 22 de femei, majoritatea fără nicio legătură cu statul Missouri, într-un singur caz, toate susţinând că au dezvoltat cancer ovarian din cauza produselor noastre”.

  sursa: Business Magazin

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.