Irina Bara, participantă constantă la ITF Arad, a ratat debutul sub tricolor. România vs. Italia 0-1, într-o atmosferă dezolantă în care s-a auzit și zgomotul banului la tragerea la sorți

    de Dan Lazăr | 16 aprilie 2021, 6:27 PM | Recomandările editorilor | Sport

    0

    UPDATE. România vs. Italia 0-2, Mihaela Buzărnescu pierzând după un duel de peste trei ore cu Martina Trevisan, scor 2-6, 6-2, 6-7(5), românca având două mingi consecutive de meci la scorul de 5-4 în decisiv.

    Atmosferă apăsătoare, dezolantă la meciul de tenis feminin din cadrul Billie Jean King Cup, dintre România și Italia, care se desfășoară în acest weekend la Polivalenta clujeană. Pandemia de coronavirus a dus la disputarea confruntării din play-off-ul Grupei Mondiale fără spectatori, astfel că prezentarea echipelor la festivitatea de deschidere a fost aplaudată de o „mână” de oameni (oficiali, ziariști și organizatori). Entuziasmul, atât de cunoscut al publicului de sub Feleac, a fost înlocuit cu încurajări pe „bandă de magnetofon”, însă de multe ori liniștea este apăsătoare, înaintea primului joc auzindu-se clar în sală rostogolirea banului cu care arbitrul a efectuat tragerea la sorți…

    Aflată la debutul său în fostul Fed Cup, bihoreanca Irina Bara a fost învinsă de Elisabeta Cocciaretto, în primul meci al întâlnirii România – Italia, cu scorul de 6-1, 6-4. „Aş fi vrut să mai joc un set. Acesta a fost debutul meu la echipa Fed Cup şi sper ca Miki Buzărnescu să aducă primul punct pentru noi. Am avut puţine emoţii la început, nu e uşor să deschizi această întâlnire. Diferenţa s-a făcut la câteva puncte, pe care, din păcate, nu am reuşit să le câştig eu. (…) La finalul partidei, Monica Niculescu mi-a spus să stau liniştită şi că i-a plăcut cum am luptat. Monica şi-a dorit de la noi să ne simţim bine pe teren, să fie o atmosferă plăcută şi să ne simţim bine aici, la Cluj. Sper ca data viitoare să avem public alături, acum trebuie să ne descurcăm cu ce avem”, a declarat Irina Bara, o participantă constantă la turneul internațional de tenis de la Arad, Trofeul „Ilie Năstase”, fie că s-a desfășurat la baza „Abel – DJST” sau la Activ Club. De altfel, Irina Bara – clasată pe locul 132 WTA – s-a impus la ITF Arad în 2013 și 2014, în proba de dublu, de fiecare dată alături de Diana Enache.

    Tot vineri, Mihaela Buzărnescu (137 WTA) o întâlnește pe Martina Trevisan (99 WTA), iar sâmbătă sunt programate celelalte trei partide, două de simplu și una de dublu.

    Dan Lazăr (Cluj-Napoca)

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    6 + 1 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

    Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.