Simona Halep, prima declarație după înfrângerea din FED Cup: „Am fost foarte supărată”

  de - | 23 aprilie 2019, 2:51 PM | Sport

  0

  Simona Halep a vorbit pentru prima dată după înfrângerea din semifinalele FED Cup contra echipei Franței. Simona a jucat fantastic, ea câștigând ambele meciuri de simplu, cu Mladenovic și Garcia, evoluând apoi și în jocul de dublu, unde alături de Monica Niculescu a pierdut la mare luptă duelul cu dublul francez Mladenovic – Garcia.

  Simona a stat aproape 8 ore pe teren în cele două zile de confruntare cu franțuzoaicele. După ce a trecut în două seturi de Mladenovic, Simona a avut parte de un meci epic contra Carolinei Garcia, jucătoare de care a trecut în trei seturi: 6-7, 6-3, 6-4. Meciul cu Garcia a avut un ritm extraordinar și o evoluție a scorului care a întins la maxim nervii celor care au privit disputa, dar și pe ai celor două combatante de pe zgura de la Rouen. Apoi, partida de dublu a avut și ea parte de o desfășurare foarte tensionată, Simona și Monica cedând disputa la câteva mingi în finalul partidei.

  Obosită fizic și mental, Simona s-a retras de la turneul WTA de la Stuttgart.

  „Am simțit ceva în momentul în care am alunecat în meciul cu Caroline Garcia. Sunt și obosită mental, am dat totul în această confruntare. De asta am decis să mă retrag. Am acum o pauză de două săptămâni pentru odihnă, voi merge acasă pentru a mă relaxa. Trebuie să-mi recuperez șoldul pentru perioada de zgură, unde meciurile sunt foarte fizice. Sunt sigură că mă voi recupera și voi gata.

  Sunt dezamăgită că nu pot juca aici, era un antrenament bun pe zgură. E un turneu grozav și regret că nu voi putea participa. Totuși, am jucat deja două meciuri pe zgură și sunt mulțumită de nivelul arătat de mine. Sunt mai încrezătoare decât în trecut, sunt campioană en-titre la Roland Garros, abia aștept să revin. E perioada mea preferată din calendar, indiferent de rezultatele pe care le-aș obține acolo.

  Mă simt bine de fiecare dată când revin pe zgură. În Fed Cup, nivelul meu a fost mai bun decât mă așteptam. Am fost foarte fericită și mulțumită pentru cum am arătat în Fed Cup, în special în meciul cu Garcia, unde nivelul a fost foarte ridicat. Iubesc să joc pe zgură, cred că am jocul potrivit pentru această suprafață. Vom vedea cum vor evolua lucrurile după ce voi reveni. Am fost foarte supărată după eșecul din Fed Cup, dar trebuie să mă recuperez fizic și psihic pentru perioada următoare”, a explicat Simona Halep, conform gsp.ro, în prima conferință de presă pe care a susținut-o după înfrângerea României de la Rouen.

  Acum, cel mai probabil, Simona va juca primul turneu pe zgură la Madrid, între 4 şi 11 mai, urmând ca pregătirea pentru Roland Garros (26 mai – 9 iunie) să continue la Roma, între 13 şi 19 mai.

   

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.