marþi, 23 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Fed Cup Junior, din nou la Arad! Opt echipe naționale U18 se vor înfrunta la baza „UTA-TenisProfi”

  de Dan Lazăr | 14 iunie 2024, 8:44 AM | Sport | Știri Arad

  0

  Fetele din echipa României varianta 2023, alături de antrenorul Alex Joițoiu

  Federația Europeană de Tenis a oferit, pentru a XII-a oară la rând, Aradului onoarea de a găzdui una dintre cele trei grupe preliminare din cadrul Summer Cup la tenis feminin Under 18, un adevărat campionat european pe echipe al tenismenelor ce bat la porțile senioratului.

  Astfel, între 31 iulie și 2 august, terenurile bazei „UTA – TenisProfi” vor găzdui lupta a opt naționale pentru calificarea la turneul final din Franța (5-7 august).

  Alături de naționala U 18 a României, la Arad au mai fost repartizate echipele: Bulgariei, Estoniei, Franței, Ungariei, Israelului, Serbiei și Suediei.

  Celelalte două grupe au loc la Most (Cehia) și Mesange (Italia).

  În 2023, de la Arad au plecat la faza finală Bulgaria și România, tricolorele încheind pe locul 8, ultimul, în timp ce bulgăroaicele au devenit campioane europene.

  De remarcat că pe zgura clubului arădean au călcat în cadrul acestei competiții numeroase nume importante ale sportului alb, cel mai răsunător nume fiind Elena Rybakina, reprezentata din acest moment a Kazahstanului fiind atunci, în 2016, în echipa Rusiei, care reușea să câștige întrecerea. Rybakina a fost a treia rachetă a lotului rus, dar între timp a reușit, printre altele, să câștige turneul de la Wimbledon, în 2022.

  Citește și: Șase echipe naționale se confruntă la Arad, pentru două „bilete” la turneul final Fed Cup Junior. Româncele sunt cotate cu a doua șansă

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.