sâmbãtã, 13 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Iohannis a acordat Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Cavaler celor șase universități de Medicină și Farmacie din România

  de Special Arad | 2 decembrie 2020, 8:15 AM | Naţional

  0

  (foto: Europa Fm)

  Moment festiv la Cotroceni: de Ziua Națională a României, președintele Klaus Iohannis a decorat mai mulţi medici şi asistenţi medicali implicaţi în lupta cu virusul SARS COV-2.

  El a conferit, de-asemenea, Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Cavaler celor șase universități de Medicină și Farmacie din România.

  „De Ziua Națională, urmăm tradiția de a onora meritele celor care își pun viața în slujba protejării cetățenilor români, a identității naționale, a valorilor și a instituțiilor fundamentale ale statului român.

  Curaj, responsabilitate, altruism sunt valori definitorii ale celor către care ne îndreptăm recunoștința astăzi, ca reper deosebit de speranță și solidaritate.

  În mod normal, sala aceasta ar fi fost neîncăpătoare dacă am fi avut posibilitatea să mulțumim tuturor celor care au contribuit la limitarea efectelor pandemiei și la salvarea de vieți. Vă rog să acceptați recunoașterea oferită astăzi și în numele colegelor și colegilor de breaslă.

  Dumneavoastră, cei din linia întâi, luptați neobosit pentru viață, de multe ori cu riscul propriei siguranțe.

  Prin acțiunile dumneavoastră, scrieți o istorie discretă, dar de netăgăduit, a onoarei și demnității, construind o nouă realitate bazată pe încredere în unitate și solidaritate(…)”, a spus președitele.

  În semn de apreciere pentru implicarea și profesionalismul de care au dat dovadă, pentru efortul important depus în contextul măsurilor de combatere a pandemiei de COVID-19, Președintele României a conferit:

  Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Cavaler Institutului Național de Sănătate Publică, doamnei dr. Anghel Maria Nina (Moinești), doamnei dr. Băloi Adelina (Timișoara), domnului dr. Bărbat Marius-Teodor (Cluj-Napoca), domnului dr. Botea Dragoș Florin (Oradea), doamnei as. med. pr. Casoni Maria-Elena (Târgu-Mureș), doamnei dr. Dacz Monika Erika (Oradea), domnului dr. Florea Marc (Oradea), doamnei dr. Georgescu Corina Maria (Timișoara), doamnei dr. Gherman Ada Sonia (Cluj-Napoca), doamnei dr. Grigoraș Ioana (Iași), domnului dr. Henţia Ciprian Adrian (Timișoara), doamnei dr. Lupse Mihaela Sorina (Cluj-Napoca), doamnei dr. Pascal Ema-Raluca (Reșița), doamnei as. med. pr. Pop Alexandra-Angela (Oradea), doamnei dr. Sandu Monica Andreea (București) și domnului dr. Suciu Alin Aurel Raul (Oradea);
  Medalia „Meritul Sanitar” clasa a III-a doamnei as. med. Bordianu Gabriela-Ioana (Bacău).

  De asemenea, în semn de recunoștință pentru calitatea procesului educațional și a excelenței academice, pentru efortul important depus în contextul măsurilor de combatere a pandemiei de COVID-19, Președintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Cavaler:

  Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București;
  Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca;
  Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași;
  Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara;
  Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș;
  Universității de Medicină și Farmacie din Craiova.

  sursa: Europa FM

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.