miercuri, 19 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Cum motivează Judecătoria Gherla eliberarea înainte de termen a studentei criminale de la Facultatea de Medicină din Timișoara

  de - | 6 aprilie 2022, 7:49 PM | Naţional

  0

  Judecătoria Gherla a motivat sentinţa prin care Carmen Şatran, studenta condamnată la 19 ani şi opt luni de închisoare pentru crima din căminul Universităţii de Medicină din Timişoara, a fost pusă în libertate înainte de termen. Sentinţa scoate la iveală mărturia tinerei din proces.

  Judecătorul care a dispus eliberarea condiţionată a lui Carmen Şatran (fostă Bejan) şi-a motivate decizia arătând că fosta studentă „nu a fost sancţionată disciplinar, a participat la muncă şi s-a achitat de sarcinile primite”.

  „A avut o comportare regulamentară şi a dat dovezi temeinice de îndreptare. A fost receptivă la activităţile cultural-educative, participând la 334 de programe sau activităţi şi s-a încadrat în program. Pentru rezultate bune a fost recompensată de 68 de ori. Faţă de personalul din penitenciar şi faţǎ de colegi a manifestat respect”, se mai arată în sentinţa Judecătoriei Gherla.

  În procesul de eliberare condiţionată, condamnata i-a cerut judecătorului să aibă în vedere că pe toată perioada celor peste 12 ani de detenţie „a avut un comportament exemplar, a participat activ la toate programele posibile şi a muncit toată perioada pedepsei la diferite puncte de lucru atât în interiorul cât şi în exteriorul penitenciarului iar în perioada de amânare a avut un comportament exemplar şi a muncit în exteriorul penitenciarului”. De asemenea, Carmen Şatran a cerut să i se acorde „şansa de a arăta şi demonstra tuturor că s-a îndreptat şi că doreşte să o ia de la început şi că se poate integra cu brio în societate”.

  Citește mai mult pe adevarul.ro.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.