duminicã, 21 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Profesioniștii din domeniul medical arădean, premiați la Gala Excelenței în Sănătate

  de Raluca Medeleanu | 28 noiembrie 2018, 8:07 AM | Știri Arad | Topic special

  1

  Marți seara, într-o atmosferă mai mult decât selectă, în proaspăt renovata sală a Filarmonicii de Stat Arad, a avut loc Gala de Excelență în Sănătate, un eveniment organizat de Consiliul Județean Arad împreună cu Primăria municipiului Arad, prin care cele două instituții au dorit să-și exprime gratitudinea față de persoanele care activează în sistemul medical arădean. Înainte de începerea galei propriu-zise, de la ora 18:30, în sala Filarmonicii a avut loc și o lansare de carte. Este vorba de „Medicina Arădeană. 300 de ani de istorie”, de Alex Cserni.

  În deschiderea galei, președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, a făcut o prezentare succintă a demersurilor recente pe care instituția le face pentru a spori calitatea medicală atât în oraș cât și în județ și a ținut să mulțumească tututor partenerilor care susțin proiectele, subliniind că țelul este ca Aradul să fie pus pe harta centrelor medicale de înaltă calitate.

  În urmă cu trei ani, când tocmai am fost ales președinte al Consiliului Județean, am organizat împreună cu prietenii de la Primăria Arad această gală a excelenței în sănătatea publică arădeană și încă de atunci am vrut să o facem pentru că vrem să vă arătăm la modul concret recunoștința noastră față de profesioniștii din domeniul medical, care au înțeles să fie alături de noi în proiectul ambițios de schimbare la față a sistemului de sănătate arădean. Consiliul Județean Arad, care administrează Spitalul Clinic Județean Arad, a început cele mai mari investiții în sănătate, de la construirea Spitalului Județean în urmă cu 40 de ani (…) Acum avem proiecte de 60 de milioane de euro pentru spitalele din Arad. Nimeni, nici eu, nici dumneavoastră, nu am crezut la început că acest lucru ar putea fi posibil. Consiliul Județean împreună cu partenerii săi, cu Primăria Arad, cu Universitatea de Vest Vasile Goldiș Arad, cu celelalte instituții, Direcția de Sănătate Publică, cu Casa de Asigurări și cu toți ceilalți parteneri, avem o strategie prin care vrem să aducem fonduri și ne interesează foarte mult să dezvoltăm sistemul de sănătate arădean prin investiții, prin aparatură și, nu în ultimu rând, prin dezvoltarea resursei umane, iar la acest capitol vreau să vă reamintesc proiectul de 3 milioane de euro câștigat de spital, care a fost demarat în această vară. În scurt timp, vom începe să construim trei noi spitale: cel de Psihiatrie de la Căpâlnaș, cel de Oncologie pe str. Vicențiu Babeș din Arad și, cel mai important proiect, Complexul Pediatric în incinta Spitalului Județean Arad. De asemenea, modernizăm din foduri europene Secția de Infecțioase, de Cardiologie, iar în urma investiției Primăriei Arad, avem una dintre cele mai moderne Secții de Chirurgie din țară (…). De altfel, am înțeles nevoia de a suplimenta numărul de angajați de la spital, unde anul acesta am angajat 156 de cadre medicale. Pentru reușita proiectelor noastre, voința administrativă nu este suficientă. Îmi doresc ca efortul administrativ să fie dublat de efortul tuturor celor care lucrează în spital, de o atitudine pozitivă și corectă față de pacienți. Îmi doresc ca Aradul să devină un furnizor de servicii medicale și pentru alte județe, iar pentru asta este nevoie ca fiecare dintre noi să înțeleagă că are un rol important în acest proiect și că reușita depinde și de el”, a spus Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

  Evenimenul a fost prezentat de Cătălin Lăpușcă, iar decernarea a fost realizată de Iustin Cionca, alături de vicepreședintele Consiliului Județean, Sergiu Bîlcea, de primarul Aradului, Gheorghe Falcă și de viceprimarul Aradului, Călin Bibarț, care au înmânat câte o diplomă de excelență fiecărui doctor din conducerea secțiilor Spitalului Județean Arad, dar și celor din conducerea spitalelor din tot județul, conducerii spitalelor private din Arad, conducerii Colegiului Medicilor Arad, Direcției de Sănătate Publică Arad, Colegiul Medicilor de Familie, Colegiu Medicilor Dentiști, dar și Facultăților de Medicină, Stomatologie și Farmacie din cadrul Universității de Vest „Vasile Goldiș” și, nu în ultimul rând, reprezentanților a două asociații care au desfășurat importante proiecte de sprijin și îmbunătățirii condițiilor medicale din Arad (Asociația Cetatea Voluntarilor și Asociația Aradensis).

  Seara s-a încheiat cu un concert al sopranei Ianna Novac, acompaniată de Distinto (prima trupă de pop simfonic din România) și de orchestra Filarmonicii de Stat Arad, sub bagheta maestrului dirijor Dorin Frandeș.


  IMG 20181127 194700 IMG 20181127 195105 IMG 20181127 195505 IMG 20181127 195803

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  6 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.