DSU: Aproape 2.000 de studenţi la Medicină vor face voluntariat în spitalele COVID

  de Special Arad | 25 noiembrie 2020, 8:09 AM | Coronavirus | Naţional | Sănătate

  0

  Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă anunță că aproape 2.000 de studenţi s-au înscris pentru a deveni voluntari în prima linie de luptă cu epidemia de SARS-CoV-2, potrivit Europa FM

  Peste 700 dintre aceștia au fost repartizaţi în 25 de judeţe.

  ”Ca urmare a intrării în vigoare a OUG 197/18.11.2020 privind unele măsuri în domeniul asistenţei medicale pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, astăzi, 24 noiembrie 2020, au fost semnate primele ordine de repartizare a studenţilor voluntari care se vor alătura cadrelor medicale aflate în prima linie responsabile în continuarea îngrijirilor medicale care se impun pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus”, a transmis, marţi seară, DSU.

  În perioada următoare, vor fi semnate alte ordine de repartizare a studenţilor voluntari în mai multe unităţi sanitare din ţară.

  Guvernul a adoptat, săptămâna trecută, ordonanţa care le permite studenţilor din anii terminali de la facultăţile de Medicină să desfăşoare activităţi de voluntariat în spitale COVID-19.

  sursa: Europafm.ro

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.