Ioana Ciupe-Gudiu, fiica consilierului local ALDE Ionel Ciupe, a fost numită secretar de stat

  de Andrei Fuliaș | 18 septembrie 2019, 11:57 AM | Politikos | Recomandările editorilor

  3

  Ioana Ciupe-Gudiu, alături de Călin Popescu Tăriceanu, pe vremea când apele în ALDE erau liniștite(foto: Facebook/Ioana Ciupe-Gudiu)

  Surprize pe scena politică arădeană, în plin scandal în interiorul ALDE, partid împărțit în două după ce Călin Popescu Tăriceanu, președintele partidului, a anunțat ieșirea de la guvernare, în vreme ce o bună parte a partidului își dorește rămânerea la putere. Astfel, premierul Viorica Dăncilă a racolat trei membri ALDE și i-a pus în funcții în Guvern, decizii care între timp au fost publicate și în Monitorul Oficial al României.

  Unul dintre cei trei membri ALDE este Ioana Ciupe-Gudiu, nimeni alta decât fiica lui Ionel Ciupe, actual consilier local în Primăria Municipiului Arad și fost președinte al Organizației Municipale a PNL Arad înainte de fuziunea cu PD-L. Aceasta a fost numită în funcția de secretar de stat în cadrul Ministerului Muncii.

  Ioana Ciupe-Gudiu are 28 de ani și, potrivit contului său de pe rețeaua de socializare Facebook, aceasta a studiat Științele Politice la Universitatea de Vest din Timișoara, respectiv Afaceri Internaționale în cadrul aceleiași instituții de învățământ.

  Pesemne că atât Ioana Ciupe-Gudiu, cât și Ionel Ciupe, au ales să se situeze de partea „potrivită” în taberele din ALDE, adică tabăra care își dorește să rămână în continuare la guvernare.

  Celelalte modificări importante făcute de Viorica Dăncilă în Guvern sunt:

  • Demisia lui Claudiu-Sorin Roșu-Mareș (ALDE) din funcția de secretar de la Ministerul Agriculturii;
  • Dumitru Enache (ALDE), numit vicepreședinte al Agenției Naționale Arii Protejate;
  • Mihai Tomescu, fost consilier al lui Dacian Cioloș când acesta era premier, a fost numit în funcția de președinte al Autorității Naționale pentru Persoanele cu Dizabilități;
  • Victor Boștinaru, fost europarlamentar PSD, numit consilier onorific al premierului.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  9 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.