sâmbãtã, 24 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Instanța a decis: managerul Filarmonicii trebuie să despăgubească o angajată cu 14.500 lei

  de Special Arad | 25 iunie 2019, 9:50 AM | Știri Arad | Topic special

  2

  Doru Orban, managerul Filarmonicii de Stat Arad (foto: Elena Stana Szentesi, Alt FM / Facebook)

  „În urma abuzurilor repetate și a practicilor abuzive ale conducerii Filarmonicii, astăzi (n.red. iei, 24 iunie), instanta s-a pronuntat în dosarul 2284/108/2018. În acest dosar, una dintre colegele noastre, Sînmartinean Cristina, acuză comportamentul discreționar și nelegal al managerului Orban Doru și a doamnei Gorceacova Natalia.

  Prin decizia de astăzi, reclamanta este repusă în drepturi, iar cei doi sunt obligați în solidar la plata daunelor morale și a cheltuielilor de judecată. Menționăm ca această decizie este în prima instanță.

  Reamintim pe aceasta cale autorităților că se impune o verificare mai atentă a numeroaselor aspecte sesizate în legătură cu activitatea din Filarmonica arădeană”, anunță președintele Sindicatului Artiştilor Interpreţi din Filarmonica de Stat Arad, Mihai Dogaru.

  Sentința instanței:

  Complet: LMAS2-2019
  Tip solutie: Admite in parte cererea
  Solutia pe scurt: Respinge excepţiile lipsei calităţii procesuale pasive a pârâtei Gorceacova Natalia precum şi excepţia lipsei de interes invocată de pârâţii Orban Doru şi Gorceacova Natalia. Admite în parte acţiunile civile conexate şi modificate formulate de reclamanta Sînmărtinean Cristina în contradictoriu cu pârâta Filarmonica de Stat Arad şi Sînmărtinean Cristina împotriva pârâţilor Filarmonica de Stat Arad; Orban Doru, în calitate de director general – manager şi Gorceacova Natalia în calitate de şef partidă şi în consecinţă: Anulează decizia nr.434/11.10.2018 emisă de pârâta Filarmonica de Stat Arad privind aplicarea sancţiunii disciplinare „avertisment scris”. Obligă pârâta Filarmonica de Stat Arad să procedeze la repunerea în fapt a reclamantei în funcţia de solist instrumentist vioară cu reluarea atribuţiilor conform fişei postului. Obligă pârâţii Filarmonica de Stat Arad, Orban Doru şi Gorceacova Natalia la plata despăgubirilor reprezentând daune morale în cuantum de 10.000 lei. Respinge celelalte pretenţii. Obligă pârâţii la plata către reclamant a cheltuielilor de judecată în sumă de 4.500 lei reprezentând onorariu avocat. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare, care se va depune la Tribunalul Arad. Pronunţată în şedinţa publică din 24.06.2019.
  Document: Hotarâre  424/2019  24.06.2019

  •  Citește și Directorul Filarmonicii Arad, Doru Orban, este acuzat de Sindicat că are interese ascunse și pune piedici contractului colectiv de muncă

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  8 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.