marþi, 28 mai, 2024

Special Arad Logo

  Amazon a cumpărat studiourile Metro-Goldwyn-Mayer

  de Tomck@t | 26 mai 2021, 11:20 PM | Business | Film | Internaţional | Pop Culture

  0

  „Legendarul” studio de film hollywoodian Metro-Goldwyn-Mayer a anunțat încă din decembrie 2020„își caută un patron”, o companie care să o achiziționeze și să-i ducă mai departe moștenirea filmografică. În presa americană s-au vehiculat nume de companii posibil interesate precum Apple, Netflix și, la un moment dat, Disney. De curând, s-a adjudecat… și nu este niciuna dintre acestea, ci Amazon, compania miliardarului Jeff Bezos.

  Achiziția se ridică la 8,5 miliarde de dolari, potrivit NBC News.

  Reprezentanții Amazon au declarat că Metro-Goldwyn-Mayer (MGM), companie fondată în 1924, „va continua să facă ceea ce face cel mai bine: povești grozave”, în sensul că vechiul studio de film nu va fuziona cu Amazon Studios (care există din anul 2010).

  Marea miză a acestei tranzacții este catalogul semnificativ de filme și francize celebre precum „James Bond”, „RoboCop”, „Rocky”, „Terminator”, „The Hobbit”, „Pantera Roz”, „Blonda de la drept” şi seriale precum „The Handmaid’s Tale”, „Vikings” și „Stargate”.

  Toate acestea vor îmbogăți catalogul exclusiv oferit de serviciul de streaming Amazon Prime Video.

  Metro-Goldwyn-Mayer nu mai deține filmele sale produse înainte de anul 1986, acelea fiind vândute în trecut companiei Turner (aflată în proprietatea WarnerMedia), dar chiar și așa, are în portofoliu aproximativ 4.000 de filme și în jur de 17.000 de seriale.

  Filmoteca MGM mai conține titluri precum „Tomb Raider” (2018), „The Girl in the Spider’s Web” (2018), „The Man in the Iron Mask” (1998), „Lucky Number Slevin” (2006) sau „Spaceballs” (1987).

  Împreună cu studioul Metro-Goldwyn-Mayer, Amazon deține de acum și studiourile subsidiare Orion Pictures, United Artists și American International Pictures, precum și posturile TV americane MGM TV, This TV, Light TV, Epix și serviciul video on demand Impact.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.