Încetinitorul de particule: Vizita mai multor Domni dar nici a unei Doamne în Aradul lui Ion și Gheorghe

  de E. Nola | 7 noiembrie 2016, 8:52 AM | Încetinitorul de particule | Recomandările editorilor

  3

  Pentru început ne întrebăm, normal, la cine s-o fi gândit gloriosul nostru prim-edil atunci când ne-a transmis din Bistrița-Năsăud – altfel locul unde, din cele mai vechi timpuri, se întâmplă lucruri năstrușnice, ajunge doar să ne amintim de unde a pornit povestea lui Dracula – că el nu va oficia sub nici o formă căsătoria dintre Ion și Gheorghe.

  În mod sigur nu la acei răzleți Ion și Gheorghe care se mai învârt pe lângă el prin PNL.

  Dar în loc să ne ajute prin indicațiile frugale oferite, arătând spre PSD, ne-ncurcă și mai tare.
  Majoritatea celor din PSD, atât la Arad cât și pe plan național, se numesc Dorel sau Viorel, la buluceală găsim printre ei doar un singur Ion, dar e cam trecut pentru o căsătorie cu Gheorghe, nemaivorbind de faptul că în afară de Gheorghe cela cu băncile vopsite în tricolor nu ne vine în minte nici un alt Gheorghe serios de pe stânga eșichierului politic în care Gheorghe al nostru, Falcă, se poziționează mai nou, la o dramatica distanță, în dreapta lui Donald Trump.

  Pe de altă parte îl înțelegem, cum să nu, sondajele indică o creștere bolnăvicioasă la PSD în timp ce PNL-ul adunat din toate părțile intră la apă ca blugii săi de la ultima întâlnire cu Serghei Bubka, tinzând asimptotic – totuși, vorbim aicea de un inginer! – spre un neplăcut 20 la sută.

  Nu ne ajută în lămurirea chestiunii nici vizitele din ultimele zile cu care ne-a onorat clasa politică în prag de campanie electorală pe noi arădenii mai puțin entuziaști pentru unirea cu Timișoara chiar și pe calea aerului – noi ne vedeam mai mult uniți cu Viena dacă cu Las Vegas nu se poate! –, pentru că ministrul transporturilor se numește Petru și Sorin iar președintele Senatului, al doilea Domn al țării, venit să se întâlnească la Arad cu Blidar și Calimente, se numește, precum în file din poveste, Călin și Popescu.

  14650276_666713870158829_7927532737636823383_n

  De altfel, Călin și Popescu, venit să dea înapoi românilor România – recunoscând astfel că ei au furat-o! -, s-a întâlnit la Arad nu doar cu bărbați – precum, veți vedea, tehnocrații lui Ghiță -, după vizita de stat și de partid de la Astra Vagoane, unde s-a întreținut amical cu domnii Blidar, Calimente și Galiș, nici un Ion sau Gheorghe, deci, a onorat cu prezența și Universitatea Aurel Vlaicu, întâlnindu-se cu rectorul acestei instituții, în mod tradițional, și în perfectă opoziție cu situația de la cealaltă universitate a Aradului, de sex feminin.

  Ajunși în acest punct al filelor de povestit, trebuie neapărat observat că întâiul nostru edil este cam unilateral în abordarea chestiunii.

  Vorbește doar de căsătoria dintre Ion și Gheorghe de parcă cea dintre Mărie și Viorica ar fi în regulă din punctul Domniei sale de vedere, nemaivorbind de partidul pe care l-a reprezentat în județul din care a plecat Dracula spre capitala Imperiului Britanic.

  Situația devine și mai explozivă dacă observăm atent vizita ministrului Petru și Sorin la Arad.

  14962624_1208874105817552_1446994092519090942_n

  Toate s-au întâmplat cu excluderea totală a sexului frumos: anunțul că ne vom uni pe calea aerului cu Timișoara, promisiunea că cele trei sau patru pasarele neterminate din jurul Aradului, și care se puteau termina lejer în jumătate de an, vor fi terminate în anii care vin de acum încolo, mai ales dacă la guvern se vor afla tot ei conduși de singurul liberal-tehnocrat al țării, cel din Sălaj, nu cel din Bistrița-Năsăud.

  Și pentru că această variantă este ca și exclusă din cauza lui Ion și Gheorghe, membrii PSD încă neidentificați, băieții s-au strâns în jurul ministrului Petre și Sorin mai abitir ca la o paradă gay sponsorizată de cel mai mare producător de vazelină din lume.

  A participant takes part in the annual Pride London Parade which highlights issues of the gay, lesbian and transgender community, in London, Britain June 25, 2016. REUTERS/Peter Nicholls/Files


  Vorbim de clasa politică românească maestră în promisiuni și vorbe alunecoase în campanie și care după alegeri face cu poporul cam la ce se gândea cu oroare edilul nostru la Bistrița-Năsăud că s-ar putea întâmpla cu Ion și Gheorghe după ce Domnia Sa i-ar căsători cu acte în regulă.

  Și tot legat de întâlnirea de taină de la Arad dintre bărbații liberali și tehnocrați, acuma începem să înțelegem și noi, cei de la Special Arad, de ce au fost ei atât de pretențioși la presă.

  Este adevărat – am numărat de trei ori -, nu se află în redacția de la Special nici un Ion și nici un Gheorghe, toți bărbații de aici având nume la fel de sonore precum marii noștri politicieni, avem un Alin și mai mulți Lucieni, iar singura noastră colegă se numește absolut minunat pur și simplu Raluca.

  Dacă ne uităm cu ochi vigilenți, de jurnaliști deprinși cu aspectele cele mai surprinzătoare ale vieții, observăm bucuria de pe fețele celor din jurul lui Petru, Sorin și Daniel, le înțelegem reticența ca intimitatea lor  să fie deranjată de niște jurnaliști care nici măcar nu se numesc Ion sau Gheorghe. Mai că suntem de acord cu edilul nostru prim, numit absolut întâmplător Gheorghe –  noi de aia îi zicem tandru Ghiță –, sunt momente în viața unui bărbat când trebuie să rămână singur cu sentimentele sale, să-și împartă această firavă solitudine doar cu oameni de aceeași simțire și orientare, oameni care îl înțeleg și, poate, îl și iubesc.

  Oameni care se numesc frumos Eusebiu sau Iustin, Glad sau Lazăr, în ton cu cei care vin de sus: Sergiu, Daniel si alții, toți oamenii lui Dacian, un alt nume frumos de politician care știe ce vorbește atunci când nu spune nimic.

  Sigur, ar putea fi o problemă cu locul întâi pentru Senat, dar nu vă repeziți, Ioan nu este Ion, așa cum nici George nu este Gheorghe, toți ăștia reprezintă excepția de la regulă într-o țară unde Gheorghe se gândește – chiar dacă refuză, se gândește! – că ar putea spune un Nu hotărât lui Ion în fața ofițerului stării civile.

  14963119_1208874809150815_3525122132838333061_n

  Asta, desigur, doar dacă nu este el ofițerul!

  Încheiem cu un alt suflet sensibil, este vorba despre un alt bărbat cu nume frumos, poetic pe alocuri, cel care Joi, în 10 Noiembrie, aproape deodată cu Hillary, va câștiga un concurs foarte greu și va deveni primul Director de la Consiliul Județean care va obține un loc despre care până acum nu demult – până când nu i s-a creat -, nici nu știa că există.

  Bucuria lui Andrei, ați ghicit, despre el vorbim, este cu atât mai mare cu cât concursul fără contracandidați pe care îl va da se va suprapune nu doar cu alegerile din SUA, ci va coincide și cu răcirea drastică a vremii – se anunță ger pe miercuri-joi -, tocmai potrivit pentru băieții veseli cu nume frumoase să se mai strângă laolaltă, departe de cei mulți și proști.

  Numiți în România, as usual, Ion și Gheorghe…

   

  Fotografiile nu au fost făcute de redacție, au fost realizate de fotografi acreditați, numiți altfel decât Ion sau Gheorghe, autorul acestui text, împreună cu redacția, declinându-și orice responsabilitate pentru mesajul lor subliminal nu neapărat heterosexual.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. ”Fotografiile nu au fost făcute de redacție, au fost realizate de fotografi acreditați, numiți altfel decât Ion sau Gheorghe, autorul acestui text, împreună cu redacția, declinându-și orice responsabilitate pentru mesajul lor subliminal nu neapărat heterosexual.”

   O poză bună face cât o mie de cuvinte.
   Întradevăr stimate domn, ultima poză este extrem de erotică. Au rânjetul ăla al satisfacției ”țepei” bine înfipte la locul călduț, la care visează mulți din cei ce orbitează în jurul originii unde toți SUV-arii Aradul vor so pună, cel puțin o dată pe lună.

   +2 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  5 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.