joi, 25 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Concurs la Spitalul Județean Arad. Din vila de pe deal, din Drauț, Domșa „joacă” Sistemul Medical pe degete! Țolea are prima ocazie de a dovedi că are „boașe”

  de O. Peniță | 22 septembrie 2015, 11:23 PM | Culise | Recomandările editorilor

  6

  Nu s-a răcit anunțul făcut vineri, săptămâna trecută, de Consiliul Județean Arad, că urmează concurs pentru funcția de director la Spitalul Județean Arad, și plăcile tectonice au început să se miște cu mare ritmicitate. De fapt, „început” e un cuvânt care nu caracterizează pe de-a-ntregul situația… Mai potrivit ar fi „continuă”.

  Sursele noastre medicale – ne referim la acelea care doar stau pe margine și privesc grotescul spectacol, oferindu-ne și nouă niscaiva informații – ne spun că într-o vilă, la Drauț, dar și în laboratoarele medicale și politice ale PNL se pregătește o mutare de proporții. Nici mai mult nici mai puțin că la conducerea Spitalului Județean Arad urmează să vină, SĂ REVINĂ în funcție, să se sacrifice din pensie pentru binele județului, Teodora Olaru! Da, da… Deși știm bine că niciun om nu e de neînlocuit, se pare că pentru Spitalul Județean din Arad Teodora Olaru e „piatră de fundație” care nu poate fi scoasă de la baza unității sanitare arădene. Sau, dacă nu e piatră de temelie pentru Spital, sigur e pentru Gheorghe Domșa, președintele Casei de Asigurări de Sănătate Arad, cel care nu dorește în niciun chip să se despartă de o doamnă doctor care nu i s-a împotrivit niciodată. Ba dimpotrivă… au colaborat minunat!

  Deocamdată, la colțul opus, lui Domșa și Olaru, se situează doctorul Corina Crișan – intrată în PNL via Forța Civică – cea care, din câte am auzit, face eforturi politice imense ca să fie instalată (pardon, să câștige concursul) manager al „Județeanului”. Totuși, se pare că doamna Crișan s-ar mulțumi și cu funcția de director medical, în locul lui Carmen Neamțu.

  Despre actualul director medical… Carmen Neamțu (of…of…of… Drăgane!, ce „denunțuri sentimentale nedorite ai făcut tu despre ea?”… ), aceasta, deși ar dori să ajungă manager ea însăși, și se laudă cu are drum deschis, nu e în „cărți”. Totuși, ceva ceva tot primește, în sensul că și-a rezolvat treburile cu funcția de decan la Facultatea de Medicină a Facultății „Vasile Goldiș”, are ceva probleme minore de incompatibilitate, dar a bătut palma și… nu pică de foarte sus… că doar de la director medical la decan e o realizare!

  Nu în ultimul rând, fostul prefect Gheorghe Neamțiu (nu râdeți! :), cadru didactic la Universitatea „Aurel Vlaicu”, și-a anunțat în anumite cercuri intenția de a-și depune dosarul pentru concursul de manager. Nu știm pe ce se bazează dar, la cât de aerian ținem minte că era în urmă cu ani buni, nu ne mai mirăm de nimic acum.

  Jocurile par făcute, betonate chiar: Teodora Olaru – manager, Corina Crișan – director medical, Mirela Bălan – păpușa „cimentată” ca director îngrijiri. Adrian Wiener – băiat bun dar nu mai are loc… Carmen Neamțu – decan la „Vasile Goldiș”.

  Și… și… Adrian Țolea, președintele Consiliului Județean Arad, instituția care organizează concursul, unde e? Dacă toate jocurile se fac fără el, iar mutările îi vin în plic de la Ghiță, că o fi Domșa, că o fi Falcă, atunci mai bine nu accepta președinția interimară a CJA și îl lăsa pe Guțu… Măcar de la acesta nu ne așteptam la nimic – și nici nu credem că sperie pe cineva, la cât de spreriat e el însuși!

  P.S. Vă place domeniul lui Gheorghe Domșa, de la Drauț, de acolo unde nu doar dirijează muncitorii de la vie, ci și doctorii din întreg Aradul?

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Balan, Popa si alte persoane din cadrul CJA si Spitalul Județean au măsluit concursul de ocupare a posturilor scoase la concurs recent,. Au cerut si primit mii de Euro de la fiecare candidat pentru promovare. Au facilitat promovarea frauduloasa a unor persoane care nu au ce caută in sistem. De ex a intrat in sistem prin promovarea examenului respectiv, fata unei directoare din cadrul Spitalului Județean. Va lăsam pe Dvs sa verificați dacă doriți, este simplu de aflat. Ma întreb, procurorii cunosc aceste aspecte? Si dacă le cunosc, de ce tolerează „japca” asta? Au semnale clare doar din cele postate pe blog de cititorii Sp Arad si nu fac nimic. Au fraudat si fraudează in continuare examenele respective si nu le deranjează nimeni. In afara de voi…si poate noi, cititorii informați. Păcat. Sistemul judiciar este de cele mai multe ori autist, când vine vorba de a cerceta persoane cu funcții de conducere, puternic susținute de mediul politic! Încă se mai „fofilează” anumiți procurori ori polițiști, mergând pe vechea cutuma de a „nu-l face pe unu’, pentru ca se cunoaște cu el”, ori pentru ca „are pe nu știu cine in spate”. Treziți-va si faceți ceva cu șpăgarii de genul ăstora, pt ca sistemul medical este in colaps. Resuscitați-l urgent!

   +4 voturi
   +1
   -1
   • Ce tot o dati „cotita”…este fata directoarei economice de la spitalul judetean, Popa Nicolina . Fata care a intrat ca jurista pe postul scos „pentru ea” . Fiica-sa nu stie absolut nimic abia a terminat facultatea tot asa: e fata lui tata si mama. Vedeti ce studenta a fost si chiar nu va intrebati cum a intrat? Aici nu este oare vorba de trafic de influenta????incompatibilitate????

    +5 voturi
    +1
    -1
    • Draga Maria tin sa iti aduc la cunostinta ca fata lu’ mama si tata avea tot dreptul sa se angajeze asa cum orice student care termnina o facultate are dreptul sa se angajeze, conform diplomei de absolvire a facultatii sau in cazul de fata o adeverinta care sa ateste acest lucru, nu? ca doar de aia o primesti sa o folosesti!! postul nu a fost scos special pentru ea asa cum le place la toti rautaciosii care nu au o viata si simt nevoia sa discute despre altii..pe acest post nu s-a intrat „asa” cum spui tu adica ar trebui sa ai niste argumente destul de solide inainte sa acuzi cu asa ceva, lucru pe care tu chiar nu ai de unde sa stii si asta te asigur eu 🙂 asa si nu in ultimul rand daca tu ai terminat o facultate si nu ai stiut nimic aia nu inseamna ca toata lumea ii la fel!Asa cum tu iti dai cu pararea fara sa stii mai nimic din jurul tau asa eu am fost nevoita sa raspund comentariului tau rautacios si fara motiv :)! O zi buna

     --2 voturi
     +1
     -1
    • Draga Maria Bot (pana si numele spune multe despre persoana ta), eu tind sa cred ca tu suferi de o boala psihica, sau cel putin delirum tremens…. Tu gandesti inainte sa vorbesti?? Hai sa presupunem ca scenariul este asa cum ti-l imaginezi tu, care este vina fetei ca parintii ei au reusit sa ocupe un post respectabil? Sau care este vina fetei ca are parinti capabili?? Bine am terminat cu scenariul tau bolnav, pentru ca acolo s-a dat un concurs, totul a fost ca la orice alt concurs. O cunosti tu personal pe fata doamnei Popa incat sa poti sa afirmi ca nu are habar de nimic?? Ai schimbat tu 2 vorbe cu fata aceea in viata ta penibila ca sa poti sa faci afirmatii de acest gen?? Afirmatiile tale sunt tipic romanesti, daca cineva ii destept si eu sunt proasta gramada, neaparat il vorbim de rau chiar daca nici nu stim cum arata la fata!! INVIDIOASA NAIBII !!!!

     --2 voturi
     +1
     -1

  Scrie un comentariu

  4 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.