Încetinitorul de particule: Săptămâna neagră a politicii arădene sau cine are macaraua cea mai mare din parcare?

  de E. Nola | 9 decembrie 2019, 9:24 AM | Încetinitorul de particule | Recomandările editorilor

  3

  A început cu înălțarea pomului de Crăciun.

  Cu o macara ce ridică 250 de tone – nici nu ne imaginăm ce poate însemna asta – o sculă care, după fostul primar, actual europarlamentar, ilustrează forța economiei arădene .

  Nimic de zis, a făcut praf mozaicul gândit de regretatul Miloș Cristea, scoțând în evidență contradicția dintre prezent și viitor, respectiv pe Bibi Bibarț, cel care cu această ocazie a punctat din nou, promițând în stilu-i caracteristic, oarecum încurcat, dar hotărât, care place atât de mult arădenilor, refacerea mozaicului istoric, dar nebăgat mai nou în seamă, având în vedere preocuparea șefilor de la Primărie să-și găsească un loc de parcare lângă Range Rover-ul Geaninei.

  Și totuși, am rămas cu ceva câștigat din această poveste atunci când fiul lui Miloș, Claudiu, căutat de Pro TV, a povestit îngrijorarea acestuia cu privire la mozaic atunci când în Decembrie 1989 taburile partidului au luat poziție în fața Primăriei, atunci și sediul PCR, cu gurile de foc îndreptate spre arădenii care, cu zecile de mii, au ieșit la demonstrație. Miloș, în acele momente de cumpănă și tensiune, părea mai preocupat de soarta operei sale decât de copiii săi care se aflau la manifestație.

  Așadar, mozaicul lui Miloș Cristea a fost din nou „deterorat”, ca să-l cităm pe fostul primar, având în vedere că fusese „deterorat” și înainte. Asta era o scuză în viziunea sa, de fapt eludarea răspunderii, fără să bage de seamă că, indiferent când a fost „deterorat”, vina tot al lui este din moment ce din 2000 și până acum câteva săptămâni Domnia Sa ocupa cel mai mare birou din clădirea aceea.

  Probabil ca să mai repare din paguba de imagine astfel obținută și folosindu-se de prilejul dat de plecare lui Sergiu spre țările calde, dar și de prezența europarlamentarului în oraș, Geanina a declanșat atacul joi seara la organizația municipala a PNL-ului localnic și oarecum în degringoladă de o vreme.

  Nu excludem ca Geanina să fi fost motivată în această acțiune de forță și presiune inclusiv de ascensiunea fulminantă a Olimpiei Popa, a celei pentru care fostul prefect Neamțiu îl invidiază sincer pe fostul primar și actualul europarlamentar, în funcția imediat următoare prefectului, sub prefect, adică.

  Acuma noi, spre deosebire de colegii noștri mai rău intenționați din presa locală – cei care o fac ba fiica birtășiței, ba contesă de Hășmaș – o înțelegem într-un fel pe Geanina Pistru atunci când face tot ce ține de ea și chiar și ce nu ține pentru bărbatul iubit. Și chiar dacă acesta se află undeva departe, în Cuba sau Bahamas, în chiloți pe malul mării și cine poate ști ce mai face acolo.

  Când ea simte momentul oportun al forjării viitorului, e capabilă de orice: dacă reușește să-l neutralizeze pe Bibi, să-l scoată definitiv din joc, pentru ea și alesul inimii ei va începe raiul pe Pământ. El primar, ea deputată, Ghiță la Bruxelles, ce poate fi mai înălțător?

  Că asta n-are nicio treabă cu politica locală și cu interesele și opțiunile arădenilor, nu este treaba ei și nu ai ce să-i reproșezi din moment ce știm din cele mai vechi timpuri că iubirea nu are adversar.

  Bibi a făcut o greșeală atunci când a luat-o la dans, acum câțiva ani, la Zilele Aradului și n-a simțit fiorul. Fără fantezie și ambiție, el vrea să devină un simplu primar al Aradului ales de arădeni, uitând că la Arad, de o vreme, primarii sunt aleși de iubitele lor, nu de popor.

  Acestea fiind zise, Ghiță a ieșit să aprindă bradul, da, acela ridicat de cea mai tare macara din județ, spunând ceva despre bucurie și fericire, respectiv despre faptul că Bibi deocamdată nu va fi dat afară, dar că Sergiu, indiferent unde se află în acest moment, va fi candidatul liberal la Primăria Aradului.

  Și ca să nu credeți că ne ocupăm numai de liberali, că avem noi așa un fix, în ăst timp nici la PSD nu era tocmai bine, fără să mai vorbim de USR-PLUS, acolo unde, în ciuda celor care îl leagă de PSD, membrul cel nou, Bulumac, adică, stă mai bine în sondaje ca Sergiu Vlad. Noroc că la USR/PLUS iubitele încă n-au intrat pe fir. Sau cine știe?

  Indiferent cum o fi, la PSD treaba nu mai ține cont nici de iubite din moment ce Ancuța Stoenescu pleacă de la Inspectorat, iar Mihai Fifor, cel care încă nu de mult nu se dezlipea de pantofii cu tocuri ai Vioricăi Dăncilă, este amestecat într-o afacere obscură cu permise port-armă încă de pe vremea când pentru câteva clipe a fost ministru al Apărării.

  Cum spuneam, treaba nu stă pe roze nici la PSD, Căprar este atacat la baionetă în propriul partid, nu-i de mirare așadar că este atacat mai nou din toate părțile, se pare că nici liberalii nu mai au încredere în el din moment ce Domnul Palcu, constructor de drumuri din bani europeni și proprietarul publicației Glasul Aradului scoate sabia de samurai oferită cadou Vioricăi, atenționându-l pe Domnul Căprar în cel mai pur stil  mafiot.

  În această afacere nouă ne pare rău de colegii de la Glasul, obligați să asiste ca niște căței la o răfuială politică despre care ar trebui să informeze, nu să devină parte.

  Ei știu asta foarte bine, de aceea noi de aicea îi asigurăm de toată solidaritatea noastră, în fond dacă ai cea mai tare macara din județ, nu te împiedici de niște scârța-scârța pe laptop acolo…

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  7 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.