Încetinitorul de particule: Oare în orașul lui Falcă homosexualii au voie să semneze listele cu „fără penali”?

  de Lajos Notaros | 24 septembrie 2018, 10:32 AM | Încetinitorul de particule | Topic special

  6

  Faptul că primarul din Cojocna, Cluj s-a închis în birou refuzând să valideze lista cu 16 persoane din comună care au avut curajul să semneze este absolut firesc, având în vedere că Domnul Bucur, in 2014, a fost condamnat cu suspendare la trei ani pentru înșelăciune.

  De altfel, spre deosebire de cele trei milioane de semnături pentru interzicerea căsătoriilor homosexuale, despre care nimeni nu se întreabă cum s-au strâns, unde sunt și cine le-a verificat, ceea ce nu este corect, listele de semnături – peste un milion susțin inițiatorii – pentru interzicerea celor condamnați definitiv să dețină functii publice sunt verificate si răsverificate, ceea ce este cât se poate de corect.

  Mai puțin corecte sunt ieșirile unor demnitari, primari înainte de toate și pesediști în marea lor majoritate, care au obstrucționat cum au putut ei mai bine activiștii care asigurau strângerea de semnături, lista fiind destul de lungă, metodele cât se poate de variate.

  Dacă primarul din Cojocna s-a închis în birou, cel din Vișeul de Sus a convocat cetățenii să dea declaratii dacă au semnat ori ba, în Rădăuț un politist local i-a îmbrâncit pe activiștii USR, iar primarul din Dărmănești, Argeș, efectiv i-a luat la pumni pe useriștii care s-au dus la primărie să depună pentru validare listele.

  Și n-au fost un cazuri izolate, voluntarii useriști mărturisind că, mai ales în comune, mai ales pesediste, au probleme mari cu primarii care nu vor să validezeo obligatie legală a lor – listele cu semnături.

  La Constanța, fiind totuși un oras mare, dar care respectă tradiția creată de sublimul Mazăre, listele au fost preluate, însă o treime din semnături au fost invalidate de primăria pesedistă, un caz absolut neverosimil, fiind exclus ca din 20 de mii de semnături peste șase mii să fie invalide.

  Am povestit toate astea având în gând o întrebare de-a dreptul macabră: cum se încadrează în acest tablou, care ne arată împortivirea funciară a mentalitătii pesediste la inițiativa USR, gesturile primăriei Arad, mai precis ale primarului național și liberal Gheorghe Falcă de a-i faulta și umili pe useriștii arădeni pe unde si cum apucă?

  Întrebarea noastră este de natura psihologico-sociologică și nu numai.

  Ni se pare absolut firesc că pesediștii, fiind conduși de un penal, să se împotrivească prin toate metodele la inițiativă, favorizând mai degrabă votul pentru ceva care îi va ocroti oarecum dacă ajung și ei la pușcărie: interzicerea căsătoriei dintre homosexuali.

  Chit că în România această căsătorie a fost și este oricum interzisă.

  Aici intervine însă și sensibilitatea deosebită a pesediștilor pentru activități degeaba, fără rezultat, dar bine bugetate, în fond referendumul de peste două săptămâni va inghiți spre cincizeci de milioane de euroi fără să asigure nimic din logistica necesară în astfel de situații, nici măcar dublarea electronică a evidenței prezenței și numărătorii.

  În fond, contează mai puțin rezultatul, e mult mai important ca cele 50 de milioane să ajungă acolo unde sunt asteptate și pot fi folosite pentru alte scopuri mult mai lucrative.

  N-ar fi așadar nimic deosebit în atitudinea primarului Aradului dacă el ar fi pesedist.

  Nu este însă, chiar dacă PDL-ul, de unde s-a furișat în PNL, este puiul risipitor al PSD-ului, în fond Petre Roman a stat lângă Iliescu până în momentul în care a înțeles că următoarea victimă a „democrației originale” va fi el.

  Dar problema cea mai mare a noastră este faptul că l-am crezut mult mai rafinat, pardon viclean, mult peste primarii din Dărmănesti sau Vișeul de Sus, chiar și peste cel din Constanța, cu nume de rezonanță istorică și literară, Decebal Făgădău, dar iată acum suntem obligați să ne reconsiderăm aprecierea, acceptând tristul adevăr că nu este cu nimic mai deștept sau viclean decât un primar pesedist dintr-o comună teleormăneană.

  Chiar dacă a făcut eforturi să pară altfel.

  După ce i-a pus pe polițiștii locali să demonteze cortul „fără penali” din fața Ziridavei, s-a prezentat, înconjurat de presa de casă, la cort să semneze, vezi Doamne, si el.

  Mai poate spune cineva că este împotrivă?

  Nu, nu mai are cum, este convins Gheorghe Falcă, astfel încât tergiversarea validării până în ultima clipă – ora 14, Vineri 21 Septembrie, ziua în care USR a decis să depună listele la Parlament –, respectiv surpriza invalidării a peste 6 mii de semnaturi, exact ca în Constanța lui Făgădău, Decebal, nu Ghită, înseamnă doar că „adevărul iese la iveală”, mai precis faptul că spre deosebire de USR, el, Gheorghe Falcă, este moral, cinstit, parolist, ce mai un înger prăbușit pe Malul Mureșului.

  Pentru orice spectator avizat al imaginilor cu el care insoțesc textul este evident că Falcă joaca un rol și minte cu nerușinare, ceea ce e mai puțin evident pentru unul care nu cunoaște dedesubturile murdare ale politicii este faptul că prin invalidarea a șase mii de voturi, Falcă a scos județul din cele care pot contribui la validarea strângerii de voturi necesare unui referendum500 de mii dacă in cel puțin 21 de judete s-au strâns minim 20 000 de semnături – Aradul ieșind din rândul judetelor în care s-au strâns minimul de 20 000 cu toate că pe listele înaintate de USR primăriei erau 22 de mii.

  Primarul etern, în cele două intervenții cu zâmbetul parșiv deja brand local pe buze, nu ne-a explicat – era obligat prin lege! – cum au ieșit aceste semnături invalide în număr atât de mare, unde s-a greșit, a molfăit doar ceva unsuros despre fals în acte și obligația lor să se adreseze organelor competente în astfel de situații.

  Nu știm nici ce-i cu homosexualii care n-au voie să se căsătorească, de semnat liste împotriva penalilor oare au voie?

  Daca coroborăm toate astea, avem răspunsurile: Falcă fiind un autocrat cu tendinte de baron local care nu suportă concurenta, fiind incapabil de dialog, adică un politician ieșit din străfundurile tranziției care nu are nicio treabă cu democrația și liberalismul, il susține de fapt pe cel cu care se aseamănă cel mai mult: Liviu Dragnea.

  Ca în astfel de cazuri foarte des, este o relație contradictorie de admirație și invidie, în fond Dragnea a ajuns mult mai departe în condițiile în care venea, ca și Falcă, de jos, un inginer fără culturä umanistă și socială, cam incult, ca s-o spunem pe aia dreaptă, un oportunist și carierist fără scrupule pus pe căpătuială care, iată, tinde spre funcția supremă în stat, în timp ce Ghiță Falcă, mult mai talentat și dotat, cum este el convins, trebuie să se mulțumească cu un rol obscur de politician provincial contestat până și de cei din partidul din care face parte.

  Și cu asta avem răspunsul și la vesnica întrebare a arădeanului: de ce nu poate face PSD-ul nimic la Arad, de ce e mereu în opoziție și defensivă?

  Păi, dacă Falcă e în toate în cele ce sunt: e și penelist și pesedist, e și la putere și în opoziție, fiind de fapt omul cel mai bun al lui Dragnea la Arad, ce nevoie ar mai fi de altcineva?

   

  Adevărul iese întotdeauna la iveală! Așa s-a întâmplat și în cazul dezinformării propagate de cei de la USR Arad în cazul semnăturilor pentru susținerea petiției ”Fără Penali”. Astăzi, la ora stabilită de comun acord pentru predarea listelor cu semnături validate, reprezentanții USR nu s-au prezentat la sediul serviciului de evidență a persoanelor pentru a ridica aceste liste. Acest lucru demonstrează încă o dată lipsa lor de moralitate și încercarea de a dezinforma în scopuri politicianiste.

  Posted by Gheorghe Falca on Friday, September 21, 2018

   

  Eu sunt unul dintre semnatarii petiției “Fără Penali”.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Felicitări pentru articol, sunteti unul dintre cei care au intuit foarte bine situația de fapt.

   Două observații:

   1. Aveam trimise din județ 8000 semnături valide la București (rata de invalidare de doar 5%), deci însumate cu cele 14800 întârziate și promise cel mai târziu joi 20 sept ora 10am treceam pragul (20000) și la Arad și putem fi în coloana care a mers la Parlament vineri 21 sept să le depună.

   2. Cele 6000 falsuri anunțate în presă și prin comunicatorii PNL sunt de fapt erori materiale care au fost numărate cu exces de zel. Dacă un arădean are numele si adresa corecte iar la CI a greșit o cifră, pentru că a dat datele la Untold pe întuneric și zgomot nu înseamnă că acea semnătură e falsă.

   Pe județ, din 30000 și 6000anulate -> invalide 20%, identice cu media pe țară.

   Mulțumesc
   Răzvan Anghel
   Vicepreședinte USR Arad

   +9 voturi
   +1
   -1
   • Mersi, daca nu esti plin de prejudecati si interese egoiste nu este foarte greu sa-ti dai seama de ce se întâmpla.
    Mea culpa ca am uitat de semnaturile din județ, mă bucura informația, mai ales ca acolo rata de invalidare a fost de 5%, perfect normal, cred eu, în timp ce la Arad, în oraș, intr-un mediu mai urbanizat, nu-i așa, rata mergea spre 30%.
    Nu am auzit nimic, nici nu se gaseste pe nicăieri, rata de invalidare a semnaturilor la referendumul care va avea loc peste 2 săptămâni sau acolo nu se punea problema, ajungea doar să-ti declini sexul?

    +6 voturi
    +1
    -1
  2. Cu această speță, cetățeanul are din nou convingerea că totul este în zadar în România. Politica și viața românului sunt ca șinele de cale ferată, adică nu se întâlnesc niciodată. USR a strâns semnăturile pe principiul „iuțeală de mână și nebăgare de seamă”, adică strâng câte pot la cort iar restul din burtă. În județ a mers figura, pentru că nimeni nu stă să se uite cine și ce a semnat. Falcă însă a pus aparatul administrativ să ia la purecat fiecare listă și a descoperit mii de nereguli (de ce a făcut-o putem doar să bănuim, sigur însă nu din dragoste de legalitate și adevăr). Revin la prima afirmație: nici USoros-iștii nu-s mai buni ca alții, deși încearcă să ne convingă de contrariu. Ba poate-s mai răi, pentru că vin cu teme bombastice, fac circ pe unde merg, sunt tupeiști și obraznici, ca să nu mai vorbesc de cine e în spatele acestui partid de măscărici.

   0 voturi
   +1
   -1
   • Aveti tot dreptul sa va indoiti de USR, ca de altfel de oricare dintre partide, fiecare dintre noi are, cel putin deocamdata sau inca, acest drept sa judece partidele după convingerile, experienta si sensibilitatile sale.
    Privind dezamagirea generala, va cam dau dreptate, cei 28 de ani de pluralism politic n-a scos ce-i mai bun din comunitatea in care traim, respectiv din cei care reprezinta aceasta comunitate.
    Nu va dau insa dreptate in cauza despre care discutam, respectiv initiativa civica sustinuta de USR, o chestiune mult mai importanta, tocmai din cauza celor stabilite mai sus, decat, de exemplu, referendumul pentru a transforma sotii din Constitutie în barbat si femeie sau exploatarea ei politica de catre USR.
    Eliminarea penalilor dovediti din viata publica este esentiala pentru o societate care se ingrijeste de viitorul ei iar faptul ca la ora actuala omul puternic al tarii este un condamnat cu inca cateva procese pe cap este scandalul care minimalizeaza toate celelalte scandaluri pe care le traim aproape zilnic, fiind de fapt un generator permanent de anormalitate si arbitrariu, respectiv cauza principala identificabila a dezamagirii generale despre care vorbiti foarte corect de altfel.

    +2 voturi
    +1
    -1
    • Aveți dreptate în ce privește penalii din politică. Dar atâta vreme cât Băsescu&co sunt liberi, toată tevatura asta antipenali e o glumă de prost gust. Unde erau #rezistenții când Chiorul își subordona Justiția și făcea toate ticăloșiile posibile? Probabil că atunci erau slujite interesele cui trebuie și acum nu.

     --2 voturi
     +1
     -1
     • Basescu este deja trecut, pare scoasa din palaria unui partizanat inversunat sa le reprosezi celor care azi cer scoaterea penalilor din viata publica mizeriile lui Basescu.
      Tot asa sa le reprosezi absenta la sustinearea punctului 13 al Declaratiei de la Timisoara, adica lustratia activistilor de partid si a securistilor, un gest care daca se facea atunci, evolutia Romaniei ar fi fost fundamental diferita.
      Numai ca ei pe atunci erau pe la gradinita sau la scoala, vina este a celor trecuti de 50 de ani, cei care nu au avut forta și convingerea, solidaritatea si inteligenta necesare sa impuna aceasta cerere a orasului focar al revoltei.
      In loc sa aruncam mereu vina pe altii, eu cred ca este mult mai important sa sustinem cauzele bune indiferent de partea din care vin.
      Eu personal l-as sustine pe Dragnea daca ar dori sa modifice Constitutia in acest sens: ca cei in serviciul public condamnati pentru abuz in serviciu sa fie exclusi pe veci din viata publica respectiv serviciul public

      +1 voturi
      +1
      -1

  Scrie un comentariu

  9 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.