miercuri, 24 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Începe testarea unui nou vaccin anti-Covid în Marea Britanie

  de - | 16 iunie 2020, 8:22 AM | Coronavirus | Internaţional

  0

  Oamenii de știință vor începe testarea pe oameni a unui nou posibil vaccin împotriva Covid-19 în această săptămână, relatează HotNews, citând The Guardian. Este vorba despre vaccinul experimental dezvoltat de cercetătorii de la Imperial College London care vor începe testele clinice pe 300 de persoane pentru a stabili dacă acesta produce o reacție imună eficientă față de noul coronavirus.

  Persoanelor sănătoase care vor participa la teste, cu vârste cuprinse între 18 și 70 de ani, li se vor administra două doze ale vaccinului experimental în săptămânile viitoare. Dacă rezultatele sunt un succes, se speră ca testarea să fie extinsă pe alți 6.000 de voluntari.

  În loc să le administreze voluntarilor o formă ușoară a bolii, vaccinul dezvoltat de Imperial College London folosește o altă metodă care presupune utilizarea unui cod genetic sintetic având la bază materialul genetic al virusului.

  Cercetările au fost finanțate cu 51 de milioane de dolari de către guvernul britanic, la care s-au adăugat alte 6,3 milioane de dolari din donații.

  Sursa: hotnews.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.