marþi, 16 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Încep studiile clinice ale vaccinului anti-COVID la femeile însărcinate

  de Special Arad | 19 februarie 2021, 9:36 AM | Internaţional

  0

  Pfizer şi BioNTech au anunţat joi că încep studii clinice ale vaccinului lor anti-Covid pe femei însărcinate, acestea fiind primele astfel de teste ce vor fi derulate, informează NBC. Companiile farmaceutice au în vedere înscrierea a aproximativ 4.000 de femei însărcinate în aceste studii, care vor include participanţi din SUA, Argentina, Canada, Chile, Mozambique, Africa de Sud, Spania şi Marea Britanie.

  Vor fi eligibile femeile cu vârste de peste 18 ani care au sarcini de 24 până la 34 de săptămâni. Primele doze vor fi administrate în SUA, a precizat Pfizer. Dr. Brenna Hughes, specialist la Duke Health din Durham (Carolina de Nord), a transmis că „aplaudă” acest studiu demarat de Pfizer.

  Este o nevoie disperată de orice date care ne ajută să reasigurăm femeile însărcinate că vaccinul este sigur pentru ele”, a spus Hughes, membru al American College of Obstetricians and Gynecologists.

  Dr. William Gruber, vicepreşedinte al Vaccine Clinical Research din cadrul Pfizer, a declarat într-un comunicat: „Suntem mândri să începem acest studiu în cazul femeilor însărcinate şi să continuăm să adunăm dovezi privind siguranţa şi eficienţa pentru a putea susţine utilizarea vaccinului la subpopulaţii esenţiale”.

  Unele dintre femeile înscrise în studiu vor primi serul real, altele, placebo. Ele nu vor şti ce le-a fost administrat decât după ce vor naşte. La acel moment, femeilor care au primit placebo le va fi administrat vaccinul.

  Cercetătorii vor monitoriza pentru înregistrarea oricărui efect advers, inclusiv pierderea sarcinii. Există câteva date preliminare privind siguranţa vaccinului în sarcină, pentru că unele femei care au participat la primele teste pentru vaccin au rămas însărcinate în timp ce se aflau în studiu.

  Din tot ce am văzut până acum la femeile însărcinate care au primit vaccinul, nu există semnale de avertizare”, a spus Stacey Stewart, preşedinte al March of Dimes.

  Există însă dovezi că boala Covid-19 poate afecta femeile însărcinate. Din datele existente, cele infectate cu SARS-CoV-2 prezintă un risc mai mare de complicaţii, inclusiv naştere prematură. Studiul Pfizer va urmări şi nou-născuţii timp de şase săptămâni pentru a afla dacă anticorpii de la mamă au fost transferaţi la copii.

  Sursă G4Media

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.