duminicã, 23 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Încep pregătirile pentru înscrierea în clasele primare. Care școli din Arad nu au circumscripţie

  de Special Arad | 26 februarie 2020, 12:53 PM | Educaţie

  0

  Pentru anul şcolar 2020-2021, la nivelul judeţului Arad, în proiectul planului de şcolarizare, sunt prevăzute 185,6 clase pregătitoare (omogene şi simultane) şi 3600 de locuri în clasele pregătitoare. Perioada de înscriere este structurată pe două etape, în decursul lunii martie.

  Prima etapă de înscriere are loc în perioada 4 – 23 martie 2020, de luni până vineri, între orele 8:00 – 18:00. În data de 26 martie 2020 şi 1 aprilie 2020 se va afişa în unităţile de învăţământ şi pe siteul inspectoratului şcolar lista copiilor înscrişi după prima etapă. A doua etapă de înscriere are loc în perioada 23 – 30 aprilie 2020. Dacă, după prima etapă, copiii nu sunt cuprinşi în nicio unitate de învăţământ, părinţii vor completa o nouă cerere de înscriere, repartizarea urmând să se facă pe locurile rămase disponibile după prima etapă. Unităţile de învăţământ sunt obligate să afişeze situaţia copiilor înscrişi şi a locurilor rămase disponibile, după fiecare etapă de înscriere. În 7 mai 2020 se va afişa în unităţile de învăţământ şi pe site-urile inspectorarelor şcolare lista copiilor înscrişi după a doua etapă.

  Părinții vor fi informați despre pașii pe care trebuie să îi urmeze

  În perioada 25 februarie – 9 martie 2020, în unităţile de învăţământ preşcolar au loc întâlniri de informare şi consiliere a părinţilor copiilor din grădiniţe cu privire la înscrierea în învăţământul primar 2020-2021.

  În perioada 25 februarie – 9 martie 2020, în fiecare unitate şcolară cu nivel de învăţământ primar se organizează “Ziua porţilor deschise”, zi în care părinţii, copiii şi alte persoane interesate pot vizita spaţiile dedicate claselor pregătitoare şi pot purta discuţii cu personalul didactic din unitatea de învăţământ.

  Circumscripţiile şcolare, planul de şcolarizare, respectiv numărul de clase pregătitoare alocate, perioada şi locul de desfăşurare a evaluării dezvoltării psihosomatice, Ziua Porţilor deschise, Întâlniri ale părinţilor în grădiniţe, precum şi adresele unităţilor/instituţiilor la care se desfăşoară evaluarea psihosomatică sunt afişate pe site-ul ISJ Arad, www.isjarad.ro şi pe site-urile şi la sediul unităţilor de învăţământ.

  La nivelul municipiului Arad, următoarele unităţi de învăţământ nu au circumscripţie şcolară:

  – Colegiul Naţional “Preparandia-Dimitrie Ţichindeal” Arad;
  – Liceul Teologic Baptist “Alexa Popovici” Arad;
  – Unităţile de învăţământ Liceul Teoretic ”Adam Muller Guttebrunn” Arad, Şcoala Gimnazială “Aurel Vlaicu” Arad, Şcoala Gimnazială “Mihai Eminescu” Arad – pentru clasele în Limba germană maternă;
  – Unităţile de învăţământ Colegiul Csiky Gergely Arad, Şcoala Gimnazială “Aurel Vlaicu” Arad, Şcoala Gimnazială “Aron Cotruş” Arad – pentru clasele în Limba maghiară maternă;
  – Unităţile de învăţământ Şcoala Gimnazială “Aron Cotruş” Arad, Şcoala Gimnazială “Caius Iacob” Arad, Şcoala Gimnazială “Iosif Moldovan” Arad – pentru clasele de step by step.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.