joi, 20 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Înscrierea elevilor în învăţământul primar a fost reluat

  de Special Arad | 19 mai 2020, 8:17 AM | Educaţie

  1

  S-a reluat înscrierea în clasa pregătitoare şi continuă până la data de 7 iulie 2020, anunță Inspectoratul Școlar Județean Arad. Înscrierea se poate realiza în două moduri: direct la unitatea de învăţământ (în baza unei programări telefonice la unitatea de învăţământ) sau prin completarea cererii tip de înscriere online.

  Cererea online se poate accesa  pe site-ul www.isjarad.ro, secțiunea Înscrierea în învăţământul primar 2020. Părinţii sunt rugaţi să declare adresa de e-mail atunci când completează cererea de înscriere. Aceasta se realizează de către părinţi/tutori legali instituiţi/reprezentanţi legali.

  „După cum se observă calendarul înscrierilor se întinde pe o perioadă lungă de timp, respectiv până în 7 iulie 2020. Fac apel la părinți, dacă vor să depună cererea de înscriere direct la școală, să facă programarea telefonic la școală pentru evitarea aglomerației. În cazul în care se alege opțiunea de a depune cererea de înscriere online sau prin poștă,  subliniez că în acest caz ei vor trebui să trimită și o declarație-tip pe propria răspundere cu privire la veridicitatea informaţiilor introduse în cerere, respectiv recomandarea de înscriere în clasa pregătitoare pentru copiii născuți în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2020”, a declarat profesor Marius Gondor, Inspector Școlar General al ISJ Arad.

  Pentru orice informaţii referitoare la înscrierea în clasa pregătitoare, ISJ Arad a pus la dispozitia celor interesați, telverde, 0800816257, în intervalul orar 8.00-16.00 de luni până vineri, care va funcţiona până în 31 iulie 2020. La acesta părinţii şi alte persoane interesate pot obţine, gratuit, informaţii referitoare la înscrierea copiilor în învăţământul primar.

  Evaluarea dezvoltării psihosomatice a copiilor realizată până în prezent de către specialiştii din cadrul CJRAE rămâne valabilă, iar înscrierea la şcoală se va realiza în baza ei , dacă a fost făcută până în momentul suspendării înscrierilor.

  CJRAE continuă evaluarea dezvoltării copiilor în perioada 26 mai – 30 iunie 2020 (interval orar 10-18) la sediul CJRAE (str. Mucius Scaevola, nr. 9), în baza unei programări telefonice la nr. 0257/214570 sau email [email protected], dar numai pentru următoarele situaţii: copiii care nu au frecventat grădiniţa sau copiii care s-au întors din străinătate.

  „Părinţii ai căror copii împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2020 inclusiv şi au frecventat grădiniţa, pot să îşi înscrie copiii în învăţământul primar, în clasa pregătitoare, dacă nivelul lor de dezvoltare este corespunzător, în baza recomandării eliberate de grădiniţa pe care au frecventat-o. Părinţii ai căror copii au fost evaluaţi de CJRAE şi declaraţi respinşi, pot relua procedura de înscriere la şcoală, în baza recomandării eliberate de grădiniţa pe care au frecventat-o”, a precizat în final Marius Gondor, Inspector Școlar General.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  6 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.