Incendiile continuă să devasteze coasta de vest a SUA

  de Special Arad | 16 septembrie 2020, 8:13 AM | Internaţional

  0

  imagine cu rol ilustrativ

  Incendii uriaşe continuă să devasteze coasta de vest a Statelor Unite.

  Cel mai afectat stat este California, unde 28 de focare majore au fost identificate, iar peste 16 mii de pompieri au fost mobilizaţi în lupta cu focul.

  Peste 30 de oameni şi-au pierdut viaţa din cauza incendiilor.

  Flăcările uriaşe au mistuit şi peste 4 mii de clădiri într-o săptămână. Aerul este irespirabil în mai multe localităţi, printre care Portalnd, Oregon şi San Francisco iar din cauza fumului gros mai multe companii aeriene şi-au suspendat zborurile.

  Până acum, autorităţile statale apreciază că o suprafaţă de aproape 5 milioane de metri pătraţi din California au fost devastaţi de flăcări, o suprafaţă mai mare decât a statului american Conneticut.

  sursa: Europa FM.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.