Inaugurare festivă la Școala Gimnazială Chesinț: un nou spațiu dedicat lecturii, picturi donate și un omagiu adus tradiției locale





Un eveniment plin de emoție a avut loc de curând la Școala Gimnazială Chesinț: un vernisaj și o întâlnire a generațiilor la unitatea de învățământ de aici au marcat inaugurarea oficială a unui nou spațiu dedicat lecturii și relaxării elevilor. Amenajat prin proiectul PNRAS „Drag de școala mea”, acest loc devine, cum au recunoscut inițiatorii acestui proiect, un punct central pentru educație și cultură în cadrul școlii.
Vernisajul s-a dovedit a fi mai mult decât o simplă poartă deschisă spre expoziție și spre noul spațiu școlar. A fost, în fapt, o celebrare a tradiției, a spiritului comunității și a legăturii prețioase dintre generații. Inițiatoarele acestui proiect, directoarea școlii Ramona Filipaș și profesoara de limba română Elena Pocol, au reușit să revitalizeze biblioteca școlii, transformând-o într-un spațiu modern, dotat cu echipamente de ultimă generație pentru a sprijini procesul de învățare adaptat la cerințele actuale.
(Florica Botoș cu florile primite din partea foștilor colegi)
Donația Floricăi Botoș către Școala Gimnazială Chesinț
Un moment deosebit de emoționant al evenimentului a fost prezența fostei profesoare de limba română Felicia Botoș, o personalitate respectată în localitate. Aceasta a adus un omagiu fratelui său, Ioan David, un intelectual iubit din Chesinț, cunoscut ca fizician, scriitor și pictor, oferind școlii mai multe tablouri valoroase create de acesta. Operele de artă, parte dintr-o colecție personală, au fost expuse la școala din Chesinț, împlinind astfel dorința artistului.
Citește și cum vor fi dotate unele școli din Arad AICI.
Violeta Năstasie, profesoară de desen în cadrul Școlii din Chesinț, a prezentat cu entuziasm lucrările expuse, oferind detalii despre tematica, stilul și tehnicile utilizate de pictorul Ioan David, subliniind semnificația fiecărei creații în contextul cultural local.
La eveniment a participat, pe lângă inițiatoarele acestui proiect, întregul corp profesoral al școlii, doamna Botoș Felicia, sora pictorului, a împărtășit cu cei prezenți aspecte inedite din viața și realizările fratelui său. De asemenea, cadrele didactice pensionare, prezente și ele la importantul eveniment de la Chesinț – Florica Tomi (învățătoare), Elena Dobrău (profesoară de limba română), Olimpia Mili (profesoară de istorie și geografie) și Ioan Ginga (profesor de matematică) – au subliniat importanța tradiției și a continuității în educație.
(Colaborarea între fostele și actualele cadre didactice, o obișnuință la Chesinț)
Amintiri din trecutul școlii, speranțe pentru viitor și cereri de donații de carte
La finalul vernisajului, cadrele didactice pensionare au împărtășit cu emoție amintiri prețioase din perioada în care au activat în școală. Aceste momente de nostalgie au fost completate de vizite prin școală, unde foștii profesori au observat cu bucurie schimbările și îmbunătățirile aduse instituției. Cei prezenți au insistat pe concluzia evidentă a întregii reuniuni: legătura strânsă și durabilă dintre comunitate și școală, importanța colaborării între generațiile de dascăli în dezvoltarea și promovarea valorilor culturale locale.
(Parte din cei prezenți la evenimentul de la școală)
Realizatorii noului spațiu din incinta școlii au adresat și o rugăminte tuturor celor care sunt interesați să doneze cărți pentru bibiloteca școlii care are nevoie de conturarea unui colecții dedicate tinerilor și nu numai. Toți cei interesați să doneze cărți sunt așteptați cu drag la Chesinț.
Citește și:
Comentariile portalului
Ați uitat să spuneți când a spus asta Nicușor Dan. Fiindcă este foarte important. A iesit după nici un an din partidul pe care l-a fondat (...)
Ca o completare la ce a scris @Matrix reloaded, declarația lui Nicușor e mai lungă: --- „Sunt trei lucruri esențiale pe care USR dorește să le (...)
@hazna Ai și vreo statistica, știi câți di medici s-au vaccinat și câți nu? Sau rostogolești niște afirmații fără acoperire, conspirationistule?🤣