În loc să rămână în țările în care erau plecați, pentru a nu-și pune în pericol rudele și prietenii în plină pandemie, mii de români sărbătoresc Paștile în vamă

  de Andrei Fuliaș | 19 aprilie 2020, 10:55 AM | Coronavirus | Știri Arad | Topic special

  2

  Intrarea în România prin Vama Nădlac I (19.04.2020 - ora 10:00)

  Încă de când a fost declarată pandemia de coronavirus, adică acum mai bine de o lună de zile, am fost printre puținii care am evitat să-i acuzăm pe românii care s-au întors acasă din țările în care erau plecați la muncă, înțelegând faptul că mulți dintre aceștia pur și simplu nu aveau alte soluții, rămânând în acel moment fără locuri de muncă și automat fără venit, astfel că se vedeau nevoiți să se întoarcă în țară.

  Desigur, asta a fost la început, atunci când criza a afectat economiile foarte multor țări și când multe afaceri mai mici sau mai mari au fost puse efectiv pe butuci, mai ales în domeniile HoReCa (hoteluri, restaurante, cafenele). Totuși, la mai bine de o lună de când pandemia a pus stăpânire pe Europa, se pare că unii dintre români efectiv nu înțeleg sau nu vor să înțeleagă care este pericolul întoarcerii lor în România, luând probabil în derâdere avertismentele autorităților și mai ales ale medicilor. Ei bine, pe aceștia nu putem să-i înțelegem.

  Astfel, în ziua în care creștinii ortodocși sărbătoresc Sfintele Paști, mii de români au decis să se întoarcă în țară, în loc să rămână în locurile în care au rămas de la începutul pandemiei de coronavirus. Deși există posibilitatea ca printre ei să se regăsească și persoane care au rămas fără loc de muncă și/sau venit, cel mai probabil majoritatea dintre ei pur și simplu au vrut să fie acasă de sărbători, dând dovadă de inconștiență. În primul rând că nu s-au gândit la rudele și prietenii pe care îi pot infecta cu coronavirus, iar în al doilea rând că n-au luat în calcul faptul că s-ar putea ca nici măcar să nu ajungă acasă de Paști. Lucru care de altfel s-a și întâmplat cu mulți dintre ei. Mii, am putea spune, dacă luăm în considerare cozile de peste 2 kilometri, formate la intrarea în România dinspre Ungaria, prin Vama Nădlac I.

  Așadar, ne întrebăm (în locul lor) dacă a meritat toată „osteneala” asta, dacă a meritat să-și pună apropiații în pericol și dacă sunt mulțumiți cu deciziile lor? Iar dacă reușesc să îi și cadorisească pe cei dragi cu vreun COVID-19, probabil o să se întrebe și ei dacă într-adevăr a meritat să ciocnească două ouă și să mănânce o felie de drob în România…

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Deci cine vine din Occidentul decadent aduce virusi! Asa tovarasi,luati atitudine! Mama lor de occidentali,ei aduc raul in frumoasa tarisoara,care de altfel era curata,bogata,prospera!
   Oare in Itlalia ,Franta si Spania tot asa a fost,diaspora a adus virusul ucigas? Oare nu mai gandim si noi cu creierul nostru,lasam televizorul si politicienii corupti sa gandeasca pentru noi?
   Cum se face ca in toata Europa indiferent de unde vii ti se spune sa mergi acasa si sa te izolezi 14 zile si la granita romaneasca au costuri,jandarmi,arme si te baga in carantina prin hoteluri infecte unde mai mult ca sigur te poti infecta? Care e diferenta dintre a veni din Germania la Arad cu masina si a veni din Galati la Arad? De ce in al doilea caz nici macar nu trebuie sa stai la domiciliu? Pentru ca unii smecheri liberali au prieteni cu pensiuni si hoteluri si fac banii pe din doua?

   +1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  5 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.