marþi, 16 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Împuținarea cazurilor de coronavirus reorganizează secții ale Spitalului Județean Arad

  de Special Arad | 21 aprilie 2022, 11:37 AM | Știri Arad | Undeva

  0

  Conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad a primit avizul epidemiologic de la Direcția de Sănătate Publică a Județului Arad pentru reorganizarea secțiilor care tratează pacienți infectați cu virusul SARS CoV-2.

  Astfel, în cadrul Compartimentului Boli Infecțioase Copii, la parterul clădirii, unde sunt amenajate zece paturi sunt tratați pacienții cu patologie infecțioasă digestivă non-Covid-19, iar alte zece paturi, situate la etajul compartimentului, sunt destinate pacienților infectați cu Covid-19.

  Secția Clinică Pneumologie are alocate 12 paturi pentru patologia Covid-19 și 23 de paturi pentru pacienții cu alte afecțiuni respiratorii, în timp ce Secția Pneumologie dispune de 11 paturi pentru patologia Covid-19 și de 20 de paturi pentru alte patologii respiratorii.

  O altă modificare avizată de Direcția de Sănătate Publică se referă la Compartimentul Recuperare Medicală Respiratorie, care din această săptămâna va interna doar pacienți cu afecțiuni respiratorii, altele decât Covid-19.

  ”În ultimele săptămâni s-a înregistrat o scădere a numărului de pacienți cu infecție SARS CoV-2 care să necesite spitalizare continuă. Astăzi avem 30 de pacienți, iar acest fapt ne-a permis să transformăm Compartimentul Recuperare Medicală Respiratorie în compartiment non-Covid-19 și să alocăm o bună parte a saloanelor din secțiile de pneumologie, tratării pacienților cu afecțiuni respiratorii, altele decât infecția SARS CoV-2. Structura secțiilor ne permite redesenarea circuitelor epidemiologice pentru a putea izola patologia Covic-19 de celelalte patologii respiratorii. De asemenea și numărul pacienților minori a scăzut considerabil, iar echipa medicală a Compartimentului Boli Infecțioase Copii își poate relua și activitatea non-Covid-19”, a explicat ec. Florina Ionescu, manager SCJU Arad.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.