Împuținarea cazurilor de coronavirus reorganizează secții ale Spitalului Județean Arad

  de Special Arad | 21 aprilie 2022, 11:37 AM | Știri Arad | Undeva

  0

  Conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad a primit avizul epidemiologic de la Direcția de Sănătate Publică a Județului Arad pentru reorganizarea secțiilor care tratează pacienți infectați cu virusul SARS CoV-2.

  Astfel, în cadrul Compartimentului Boli Infecțioase Copii, la parterul clădirii, unde sunt amenajate zece paturi sunt tratați pacienții cu patologie infecțioasă digestivă non-Covid-19, iar alte zece paturi, situate la etajul compartimentului, sunt destinate pacienților infectați cu Covid-19.

  Secția Clinică Pneumologie are alocate 12 paturi pentru patologia Covid-19 și 23 de paturi pentru pacienții cu alte afecțiuni respiratorii, în timp ce Secția Pneumologie dispune de 11 paturi pentru patologia Covid-19 și de 20 de paturi pentru alte patologii respiratorii.

  O altă modificare avizată de Direcția de Sănătate Publică se referă la Compartimentul Recuperare Medicală Respiratorie, care din această săptămâna va interna doar pacienți cu afecțiuni respiratorii, altele decât Covid-19.

  ”În ultimele săptămâni s-a înregistrat o scădere a numărului de pacienți cu infecție SARS CoV-2 care să necesite spitalizare continuă. Astăzi avem 30 de pacienți, iar acest fapt ne-a permis să transformăm Compartimentul Recuperare Medicală Respiratorie în compartiment non-Covid-19 și să alocăm o bună parte a saloanelor din secțiile de pneumologie, tratării pacienților cu afecțiuni respiratorii, altele decât infecția SARS CoV-2. Structura secțiilor ne permite redesenarea circuitelor epidemiologice pentru a putea izola patologia Covic-19 de celelalte patologii respiratorii. De asemenea și numărul pacienților minori a scăzut considerabil, iar echipa medicală a Compartimentului Boli Infecțioase Copii își poate relua și activitatea non-Covid-19”, a explicat ec. Florina Ionescu, manager SCJU Arad.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.