joi, 20 iunie, 2024

Special Arad Logo

  „Iisuse, ce blugi ai!”. CEDO a luat o decizie neașteptată în privința lui Iisus și Fecioara Maria (Foto)

  de Special Arad | 2 februarie 2018, 8:08 AM | Internaţional

  0

  Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a luat o decizie neașteptată, stabilind că Lituania a amendat în mod nejustificat o companie care îşi promovase produsele vestimentare folosindu-se de imaginea lui Iisus şi Fecioara Maria.

  Curtea de la Strasbourg a decis că autorităţile lituaniene „au pus pe primul loc protecţia sentimentelor persoanelor religioase, fără a lua în calcul în mod adecvat dreptul companiei la libertatea de expresie”, notează The Baltic Course.

  Firma a promovat haine create de designerul Robert Kalinkin. În materialele publicitare  apar un bărbat cu parul lung şi o femeie în rochie albă care aduc a Iisus şi Fecioara Maria, scrie evz.ro.

  Mesajele din reclamă:

  „Iisuse, ce blugi ai!”, „Maria, ce rochie ai!”, „Maica Domnului, ce rochie ai!” şi „Iisuse şi Maria, ce haine purtaţi!”.

  Inspectoratul de Stat pentru Produse Non-Alimentare din Lituania a amendat compania care beneficia de pe urma campaniei publicitare. De asemenea, mai multe instanţe din Lituania au decis că anunturile încalcă morala publică.

  Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO) a decis că „reclamele nu par să aducă jigniri gratuite şi nu par profane, nu instigă la ură în baza motivelor religioase şi nu atacă nicio religie într-o maniera gratuită”, notează Evenimentul Zilei.

  reclama Iisus si Maria

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.