sâmbãtã, 2 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  Au început lucrările la Cazinoul din Constanţa. Printre ziduri au fost găsite planuri ascunse

  de Special Arad | 3 mai 2020, 10:04 AM | Naţional

  0

  Lucrările pentru reabilitarea Cazinoului din Constanţa au început, iar în prezent sunt demolate elementele care au fost introduse ulterior construcţiei originale, urmând ca faţada clădirii să ajungă la forma originală din 1910. Cu acest prilej, va fi demolată o scară construită după 1986 care nu a respectat stilul Art Nouveau al monumentului şi a astupat faţada Cazinoului dinspre mare. Printre ziduri, echipele de restauratori au găsit schiţe ascunse cel mai probabil de deţinuţii care au lucrat la renovarea Cazinoului în anii 1950.

  Primăria Constanţa a trimis sâmbătă, un comunicat de presă, în care anunţă că echipele de experţi au început deja lucrul la Cazinou, iar specialişti din Germania şi Austria testează probe de tencuială, parament, finisaje şi ornamente. Coordonatorul lucrărilor la Cazinou, inginerul Marius Stan, a afirmat că în prezent au loc lucrări de demolare şi de desfacere a elementelor care nu respectă forma originală a clădirii.

  „În acest moment se execută lucrări de demolare şi desfacere a elementelor introduse ulterior construcţiei iniţiale, pentru a aduce faţada la forma originală din 1910. Vor fi efectuate recompartimentări, conform autorizaţiei de construire emisă de Primăria Constanţa, pentru funcţiunile noi pe care le va avea Cazinoul. La ultima restaurare au fost introduse elemente care nu corespund şi acestea vor trebui desfiinţate”, a afirmat Marius Stan.

  De asemenea, arhitectul Radu Cornescu, desemnat de primarul Constanţei, Decebal Făgădău, să supravegheze lucrările, a oferit câteva detalii despre modul cum se vor desfăşura lucrările de reabilitare a Cazinoului.

  Citeste continuarea pe adevarul.ro

  Vă invităm să urmăriți și video-ul de prezentare, de pe șantier, postat de Primăria Constanța pe Facebook:

  #Cazino📍➡️Vă prezentăm astăzi o parte din schițele de proiectare pentru lucrările de restaurare a Cazinoului. 🚧Echipele…

  Posted by Primăria Constanța on Saturday, May 2, 2020

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.