Percheziții ale polițiștilor din Arad la casele de pariuri și de jocuri de noroc. Sunt suspiciuni de spălare de bani și evaziune fiscală

  de Ioana Costaș | 17 March 2023, 11:43 AM | Știri Arad

  0

  Mai multe percheziții au avut loc vineri, 17 martie, la domiciliile unor persoane și sedii sociale ale unor societăți comerciale cu obiect de activitate jocuri de noroc și pariuri. Polițiștii suspicionează că în contabilitatea acestor societăți au fost înregistrare unele cheltuieli care au fost justificate sub forma unor câștiguri fictive la jocurile de noroc care însă nu au avut loc în realitate, iar în acest fel au fost minimizate sumele de bani datorate bugetului de stat cu titlu de impozit pe profit. Vizați de comiterea acestor infracțiuni sunt mai mulți cetățeni sârbi și români.

  Perchezițiile au fost desfășurate de polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice – IGPR și ai IPJ Arad – Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, sub supravegherea procurorilor de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, aceștia punând în aplicare 10 mandate de percheziție domiciliară: patru în municipiul București și șase în județul Timiș.

  „Activitățile se desfășoară în vederea completării materialului probator într-o cauză în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, evaziune fiscală și spălarea banilor, la domiciliile persoanelor și sediile sociale ale unor societăți comerciale implicate în activitatea infracțională. De asemenea, vor fi citați un număr de 15 martori, în vederea audierii și dispunerii măsurilor care se impun. În cauză, polițiștii Direcţiei de Investigare a Criminalității Economice efectuează cercetări într-un dosar penal înregistrat la nivelul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, cu privire la activitățile infracționale desfășurate pe teritoriul României, de către un grup infracțional organizat al cărui membrii sunt cetățeni sârbi și cetățeni români, cu scopul eludării obligațiilor fiscale. Activitatea infracțională s-ar fi derulat prin înregistrarea în documentele contabile ale unor societăți cu obiect de activitate jocuri de noroc și pariuri, a unor cheltuieli justificate, sub forma unor câștiguri fictive la jocurile de noroc, care nu s-au derulat în realitate, urmărindu-se în acest mod minimizarea sumelor datorate bugetului de stat cu titlu de impozit pe profit. Acțiunea a beneficiat de sprijinul Institutului Național de Criminalistică și al Direcției Generale Antifraudă Fiscală. Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, se arată într-un comunicat de presă remis de Poliția Română.

   

  Citește și: Mascații au descins peste o rețea de jucători de poker neautorizat. Taxa de participare era între 500 și 1500 de lei • Special Arad · ultimele știri din AradSpecial Arad · ultimele știri din Arad

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.