Grecia își redeschide insulele pentru turiști din 29 iunie

  de - | 28 aprilie 2020, 9:08 AM | Coronavirus | Internaţional

  0

  Thassos (foto: bibi.ro)

  Calendarul privind ridicarea treptată a măsurilor restrictive va fi detaliat marți de 6 miniștri din Guvern, imediat după mesajul pe care prim-ministrul îl va adresa poporului grec la ora 18:00, scrie hotnews.ro, citând ziarul elen Kathimerini.

  Anunțurile privind fiecare sector în parte vor fi făcute de miniștrii responsabili cu fiecare domeniu economic: Giannis Kefalogiannis (ministrul adjunct al infrastructurii și transporturilor), Nikos Hardalias (ministru adjunct al Protecției Civile și Managementului Crizelor), Nikos Papathanasis (subsecretar al Ministerului Industriei și Comerțului), Vassilis Kontozamanis (ministrul de Interne) și Sotiris Tsiodras (reprezentant al Ministerului Sănătății).

  După cum a subliniat Hardalias, ridicarea măsurilor se va face treptat, astfel încât să existe posibilitatea și răgazul de a evalua eficiența măsurilor.

  Conform scenariului de bază, foaia de parcurs pentru ridicarea măsurilor este următoarea:

  4 MAI – Magazine, Coafoare, Centre de estetică, libera circulație în interiorul prefecturilor
  11 MAI – Deschiderea cursurilor la licee
  25 MAI – Liturghii în biserică (reguli stricte)
  1 IUNIE – Grădinițe , începerea funcționării hotelurilor, magazine mari, firme de catering, baruri/ centre de divertisment
  29 IUNIE – cazările turistice, libera circulație pe insule

  Se reamintește că trebuie respectate distanțarea socială iar în spațiile interioare trebuie utilizată o mască facială.

  Guvernul elen este optimist în ceea ce privește revenirea sectorului turismului datorită unor motive obiective precum faptul că Republica Elenă este una dintre țările cel mai puțin afectate de pandemia de coronavirus. În data de 26 aprilie a.c., se înregistrau doar 11 cazuri noi de infectare cu coronavirus și 4 decese noi care duc totalul acestora la 134. Numărul total de persoane infectate, la aceeași dată, era de doar 2.517.

  Sursa: HotNews

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.