duminicã, 21 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Grecia începe să emită certificate digitale de vaccinare

  de Special Arad | 19 februarie 2021, 8:08 PM | Internaţional

  0

  (foto: Travel daily)

  Grecia începe să emită certificate digitale de vaccinare pentru cetăţenii cărora li s-au administrat ambele doze de vaccin împotriva COVID-19. Anunțul a fost făcut de ministrul pentru guvernanţă digitală, Kyriakos Pierrakakis, potrivit agenţiei ANA, citată de Agerpres.

  Întregul proces, de la programarea pentru prima doză până la emiterea certificatului, este gestionat digital”, a precizat ministrul elen într-un interviu pentru postul SKAI TV.

  Certificatul digital este sigur, nu poate fi falsificat şi poartă o semnătură digitală”, a mai spus Pierrakakis.

  Grecia a propus în luna ianuarie un certificat de vaccinare împotriva COVID-19 valabil la nivelul întregii Uniuni Europene, pentru relaxarea călăttoriilor. Conform propunerii înaintate de premierul grec, certificatul ar putea fi utilizat la îmbarcarea în orice mijloc de transport.

  Și Spania, o altă țară a cărei economie depinde de industria turismului, a cerut un astfel de certificat de vaccinare.

  Totuși, mai multe țări europene, printre care și România, s-au opus unei astfel de propuneri, pentru că ar îngrădi libertatea de mișcare.

   

  Sursă Digi24

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.