luni, 24 iunie, 2024

Special Arad Logo

  „Grațierea”, din nou pe masă. Proiectul de lege se află azi pe ordinea de zi a Comisiei juridice din Senat

  de - | 11 aprilie 2017, 9:04 AM | Politikos

  0

  (foto: Senatul României / Facebook)

  Comisia juridică a Senatului dezbate, marți, în vederea întocmirii unui raport, proiectul de lege pentru grațierea unor pedepse și a unor măsuri educative privative de libertate, anunță HotNews, citând Agerpres. Senatul este prima Cameră sesizată în cazul acestui proiect de lege organică, iar inițiator este Guvernul. Termenul de adoptare tacită este data de 25 aprilie.

  Comisia juridică din Senat a amânat în unanimitate, pe 21 martie, la cererea ministrului Justiției, pentru data de 11 aprilie, dezbaterea proiectului de lege pentru grațierea unor pedepse și a unor măsuri educative privative de libertate.

  Proiectul de lege a fost înregistrat la Senat pentru dezbatere pe 31 ianuarie. El a primit avize favorabile de la Comisia pentru constituționalitate, libertăți civile și monitorizare a executării hotărârilor Curții Europene a Drepturilor Omului și de la Comisia pentru drepturile omului, culte și minorități.

  La acest proiect de lege, președintele Comisiei juridice, senatorul PSD Șerban Nicolae, a depus o serie de amendamente care prevăd, printre altele, că se grațiază în întregime pedepsele cu închisoarea de până la trei ani inclusiv, dar și pedepsele de până la șapte ani inclusiv, a căror executare a început, iar restul rămas de efectuat este mai mic de trei ani; parțial, cu trei ani, pedepsele de până la șapte ani inclusiv, a căror efectuare a început, iar restul rămas de efectuat este mai mare de patru ani. De asemenea, se grațiază parțial trei pătrimi din restul rămas neexecutat din pedepsele de până la zece ani inclusiv, a căror executare a început, iar restul rămas de executat este mai mic de patru ani; parțial, jumătate din restul rămas de executat din pedepsele de până la zece ani inclusiv, a căror executare a început, iar restul rămas de executat este mai mare de patru ani.

  Ulterior, el a declarat că este dispus să își retragă amendamentele depuse la proiectul legii grațierii dacă nu există susținere pentru ele.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.