Iohannis: „O lege a amnistiei și grațierii ar fi o catastrofă pentru democrația românească”

  de - | 6 ianuarie 2017, 3:24 PM | Politikos

  0

  O lege a amnistiei și grațierii ar fi o catastrofă pentru democrația românească, a spus, vineri, preşedintele Klaus Iohannis, prezent la şedinţa CSM. „România a trăit diferite faze în care s-a încercat, uneori aproape cu succes, supunerea justiţiei politicului. Ar fi o mare greşeală dacă s-ar repeta”, a mai spus şeful statului, potrivit TVR.

  „Un astfel de demers, o lege a amnistiei și grațierii care ar spăla păcatele nu numai ale unor hoți care pot fi periculoși pentru persoane, poate și pentru societate, dar ar albi dosarele politicienilor, ar fi o catastrofă pentru democrația românească, domnul ministru (n.r. al Justiției)”, a spus Klaus Iohannis, care a precizat că se va opune unui astfel de demers.

  „Dacă ar exista o astfel de inițiativă eu m-aș opune cu toată greutatea și puterea funcției prezidențiale. Sper să nu fie cazul. Ca să reducem probabilitatea unui astfel de demers am spus aceste lucruri în public, în fața dumneavoastră”, a mai spus șeful statului.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.