duminicã, 21 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Grațierea 2.0 – Senatorii au votat reducerea pedepselor pentru minori, femei și vârstnici

  de - | 26 aprilie 2017, 9:14 AM | Naţional

  0

  Grațierea, în variantă nouă. Senatorii juriști au stabilit că deținuții cu pedepse de sub trei ani vor fi grațiați, iar cei care au condamnări între trei și zece ani vor scăpa de o parte din pedeapsă. Scapă de închisoare și cei care au împlinit 70 de ani. Deocamdată, nu s-a stabilit însă dacă vor beneficia de grațiere și cei condamnați pentru corupție.

  Senatorii juriști au respins propunerea guvernului de grațiere a celor cu pedepse de sub cinci ani. Au votat însă grațierea integrală pentru cei care au condamnări mai mici de 3 ani și parțială pentru cei care au primit între 3 și 10 ani. Dezbaterile au fost practic monopolizate de Traian Băsescu, care a susținut cauza mamelor condamnate pentru corupție.

  Până la urmă, s-a stabilit să fie grațiată jumătate din pedeapsa femeilor însărcinate și a persoanelor care sunt unic întreținător al minorilor de până la 14 ani sau cu handicap. Tot la jumătate ar urma să fie redusă și pedeapsa celor care au împlinit 60 de ani și au condamnare între 6-10 ani. Cei care au împlinit 70 de ani vor fi grațiați.

  Ar urma să fie grațiați, de asemenea, minorii, cu excepția celor care au săvârșit fapte exceptate de la legea grațierii, cum ar fi omoruri sau violuri.

  Toate dispozițiile votate marți trebuie să fie accepate și de plenul Senatului, apoi de Camera Deputaților.

  sursa: stiri.tvr.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.