luni, 24 iunie, 2024

Special Arad Logo

  GONZO: Dimploma „Cu pastile, ÎNAINTEEE!” merge înainte la Mântuitorul și Conducătorul lu’ ponei roz prăjit, Ghiță Falcă, care ne-a dat VIAȚĂ și PIZZA, călare pe curcubeu!

  de Special Arad | 29 decembrie 2016, 10:45 PM | Gonzo | Pamflet

  2

  Urlând în microfon ca un descreierat „România, înainte!” și „Rupeți lanțurile!”, primarul nostru viteaz s-a dat în stambă în fața întregii țări în gloriosul An al Domnului 2016, plutind pe „curcubeul schimbării” și împrăștiind înțelepciunea despre valorile creștin-liberale, despre familie, despre locuri de muncă și viață, de te doare mintea cu tot cu imnul național în suflet. Cum să nu-i dai, așadar, dimploma Gonzo?! Omul-minune a visat cu voce tare și cu pupile dilatate o Românie fabuloasă ca-ntr-o telenovelă braziliană și, în același timp, a revoluționat campania eRectorală, combinând religia cu capitalismul și cu răscoalele medievale, iar la final – dramă de proporții! – a făcut cu inima… și a recunoscut că o viață întreagă va trăi pe pastile. A uitat să precizeze ce fel de pastile…

  Ca să lămurim o treabă: termenul „gonzo” provine din spaniola „ganso” (gâscă; dar și nebun, gogoman). Ca un adjectiv, se referă la cineva cu apucături extreme, bizare și idei paralele cu realitatea (de unde și asocierea cu consumatorii de halucinogene), cu alte cuvinte, se referă la o persoană atât de ostentativ de excentrică (și, de multe ori, alienată), încât îl face până și pe ciudățenia aia de o specie neidentificată din The Muppets Show (pe care-l cheamă tocmai Gonzo) să se bage sub pământ de rușine. Termenul și-a găsit o definiție și în jurnalism, grație scriitorului-reporter hipiot Hunter S. Thompson, care a introdus subiectivismul și sarcasmul în reportaj, autorul deviant fiind buricul Pământului în propria sa poveste, de multe ori făcând – voit sau involuntar… dar, în definitiv, de dragul literaturii – o confuzie crasă între realitate și o lume imaginară, într-un mod atât de amuzant, încât povestea devine credibilă. În caz că n-ați știut… în pornografie, „gonzo” înseamnă un stil tranșant în care s-a renunțat la scenele deplasate și interludiile plictisitoare, trecând direct la acțiune, adică la actul sexual brut. E de înțeles, așadar, că termenul „gonzo” este nițel haotic, dar în accepțiunea generală funcționează pe mai multe planuri și în mai multe domenii, fără nicio legătură între ele. Nimeni, însă – dar absolut nimeni – nu s-a gândit, până acum, să-i introducă sensul taman în politica creștin-liberală…

  Apoi a venit Ghiță Falcă…

  „Pe vânt, pe frig și viscol, Moldova se ridică! La fel ca-n fiecare război pentru victoria oamenilor, România, înainte!” (…) „Poporul român, deși numeric de multe ori, a învins de fiecare dată, că a avut de partea lui curajul și credința!” (…) „Noi suntem oamenii care am învățat, de mici, rugăciunea Tatăl nostru”… răcnea Ghiță cu pumnii strânși și ochii sticloși. Și câte și mai câte a strigat din rărunchi, fără nicio coerență, logică și bun-simț măcar pentru credința adevărată a românilor… vorbind cu nonșalanță despre Dumnezeu și despre PNL, despre Armată și pizza, despre Moldova și locuri de muncă din Arad.

  După gândirea epocală a lui Falcă, ar trebui să-i mulțumim Tatălui Nostru din Ceruri că ne-a adus pe Pământ pe acest Iluminat al Secolului, acest lider al unei societăți vii! Ce ne-am face fără el… fără învățăturile lui despre valorile creștin-liberale?! Ocrotește-l sub curcubeu, Doamne, căci – nu-i așa? – datorită lui, Aradul are astăzi 80.000 de locuri de muncă „ȘI ASTA-NSEAMNĂ VIAȚĂ… și așa trebuie să fie totul în România!”.

  Ghiță al nost’ a fost de neoprit în această toamnă, a debitat din prea-plinul minții sale vorbe de duh ca după o beție soră cu moartea într-o cârciumă infectă, propovăduind despre „Canaanul românesc”, o lume iluzorie din care lipsea numai poneiul roz cu aripi… deși, dacă stăm să ne gândim mai bine, rozul dă spre roșu, deci teroarea din lumea ailaltă (ardă-i jarul și ferească Sfântu’ de pesedei!), mai bine ponei galben cu albastru, deci. Sau…  – de ce nu? – un inorog războinic galben-albăstrui, cu cornul de pe cap țintit ÎNAINTE!

  Am avut parte de o campanie electorală marca PNL de-a dreptul spectaculoasă, un Stand Up (Tragi)Comedy delirant cum nu credeau nici în cele mai umede visuri că ar fi posibil nici măcar liderii de nădejde precum Hitler, Kim Jong-Un sau Ceaușescu. Faceți-vă cruce rapid, pregătiți-vă batistele și ascultați aici ce vă învață Pastorul Luminii, Ghiță Falcă: „Oameni buni! Vă vorbesc astăzi despre viață și decizie! Viața înseamnă educație, înseamnă profesie, loc de muncă, familie și, în final, frumos ar fi să avem mulți nepoți!” (…) Dumnezeu să binecuvânteze fiecare român în 11 decembrie, așa cum a binecuvântat Armata Română, care acum o sută de ani a trecut munții să salveze Ardealul! Acum să se ridice Ardealul și Țara Românească, și Moldova, pentru victorie! Dumnezeu să vă binecuvânteze! PNL! România, înainteee! 

  A oferit pizza familiilor nevoiașe, ca să mânce și gura lor câte o felie întreagă – Aleluia! – și A DAT „ȘANSĂ LA VIAȚĂ” la 1500 de oameni din Vaslui, Teleorman și Gorj, aducându-i pe toți grămadă în orașul lui (auzi acolo, cică „orașul lui”), la Arad, pe Pământul Făgăduinței adică, unde tot El a creat locuri de muncă din nimic! Zicea asta la Craiova, după care, la Iași a zis același lucru, cu altfel de calcule… și mai complicate, și mai imposibile: „Vă vorbește un om care, acum zece ani, în orașul lui, avea 32 de locuri muncă (n. red. 32 a zis!), iar astăzi am 80.000 de locuri de muncă și am dat viață oamenilor! (…) În primăvara acestui an, nemaifiind oameni în Arad, am adus 500 de oameni din Botoșani și Suceava… și au venit la lucru la Arad… și am văzut cum au prins viață!”.

  Acolo a avut loc și senzaționala mărturie cu pizza și moldovenii, cărora le-a arătat „ce înseamnă în continuare viață”. Citiți cu atenție, sărăciilor care sunteți și suntem cu toții în lanțuri: „Adică în țara asta cu pământ bun, în țara asta cu valori, trebuie copiii noștri să mânce patru oameni o pizza? Sau să ne ridicăm?! Ridicați-vă, Moldova, și nu mai acceptați sărăcie! Ridicați-vă și dați afară cu baronii voștri! Rupeți lanțurile PSD-ului și dați libertate oamenilor!” (n red. – după câteva secunde solemne, pe o muzică lacrimogenă, a continuat) „Oameni buni! În 6 decembrie vine Sfântul Nicolae. În grecește, Nicolasus înseamnă Nic – Victorie (n. red. – este „νíκη” și se citește, de fapt, „níki”), iar lasus înseamnă popor! (n. red. – Lasus a fost un poet grec din secolul al șaselea î.e.n.) Dați cadouri copiilor voastre în 6 decembrie! Iar votul pentru familiile voastre în 11 decembrie! (…) Cu Dumnezeu înainte! PNL, înainte!”

  În replică, nu ne rămâne să spunem decât: Oameni buni! Pe 31 decembrie vine Revelionul. În franceză, „réveil” înseamnă trezire (Trezirea la realitate, domnu’ Falcă!!!), iar „lon” nu-nseamnă nimic! Alo!… LON (din „réveillon”), nu ION (ăla de se-mperechează cu Gheorghe, puțină atenție și decență, vă rugăm!). Prin urmare… dăm cadou lu’ Ghiță Falcă dimploma „Cu pastile, ÎNAINTEEE!”, iar pastilele-și va cumpăra el din banii noștri la anul… „ȘI ASTA-NSEAMNĂ VIAȚĂ… și așa trebuie să fie totul în România!”. Amiiiin!

  mantuitorul-falca

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Și Animalul aiesta are diploma de Doctor în Comunicare????

   Ia mai sesizați-vă voi ăștia de trebe!
   Ăsta nu știe nici Tatăl Nostru … dar nu a învațat nici ”Cățeluș cu părul creț”, … când ar fi trebuit să o falcă. Pardon ”Facă”.

   Ps – ”animal” … bineînțeles politic.

   +5 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  7 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.