Gheorghiţă: „Ne apropiem de jumătate din populaţia adultă vaccinată cu cel puţin o doză”

  de - | 5 January 2022, 9:21 PM | Coronavirus | Naţional | Sănătate

  0

  Aproape 50% din populaţia adultă a fost imunizată anti-COVID până acum cu cel puţin o doză, a anunțat, miercuri, președintele CNCAV, Valeriu Gheorghiță. La nivelul întregii populații, rata de imunizare în România este de 41,3%, a precizat Gheorghiță după ședința de guvern.

  „Până la acest moment, rata de vaccinare din populaţia adultă cu cel puţin o doză este de 49,4%. Ne apropiem de jumătate din populaţia adultă vaccinată cu cel puţin o doză. Din populaţia eligibilă, de peste 12 ani, şi trebuie să ţinem cont de faptul că ne referim la populaţie rezidentă, rata de vaccinare în momentul acesta este de 47%, iar din populaţia totală a României, de 19,3 milioane de locuitori, cât declară INS, este de 41,3%”, a informat Gheorghiţă după şedinţa de guvern, potrivit Agerpres.

  El a arătat că cea mai mare rată de vaccinare se înregistrează la persoanele cu vârsta cuprinsă între 40 şi 70 de ani – peste 52%.

  Potrivit acestuia, România are suficientă capacitate de vaccinare, putând fi administrate zilnic peste 100.000 de doze de vaccin în centrele fixe.

  Până în prezent, România a recepţionat, de la debutul campaniei de vaccinare, 28.650.000 de doze, din care aproximativ 16.000.000 de doze au fost administrate, iar în stocuri există aproximativ 4,7 milioane de doze din cele patru tipuri de vaccin. El a anunţat că, vineri, România urmează să primească o nouă tranşă de vaccin de la compania Moderna – circa 178.500 de doze.

  Sursa: Digi24.ro.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.