Update Gheorghe Medințu – eliberat din penitenciar!

  de Special Arad | 30 aprilie 2014, 7:12 AM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  0

  Deși re-condamnat într-un nou proces de evaziune fiscală acum două săptămâni, la 7 și jumătate de închisoare, omului de afaceri arădean Gheorghe Medințu se pare că i-au reușit strategiile juridice și, de ieri seară, conform surselor noastre, este liber. Încă nu știm dacă eliberarea sa din penitenciar, unde și-a ispășit o bună parte din pedeapsa la care a fost condamnat definitiv în 2012 (pe un dosar din 2003) pentru înșelăciune în formă continuată și spălare de bani, are caracter provizoriu, definitiv sau condiționat – cert este că, urmare a calculelor efectuate de magistrați în conformitate cu Noul Cod penal și de procedură penală,  s-a decis eliberarea sa.
  De altfel, fotografia cu care ilustrăm această știre este preluată de pe contul de Facebook al lui Gheorghe Medințu însuși și, așa cum se poate observa de oricine, a fost postată ieri, 29 martie, în jurul orei 23.
  UPDATE
  „Da, este adevărat… sunt acasă. Nu e vorba de întreruperea pedepsei, ci de eliberarea condiționată ca urmare a contopirii pedepselor și recalcularea cuantumului acestora raportată atât la perioada efectuată, cât și la noile prevederi ale codurilor penal și de procedură” – a declarat pentru Special Arad Gheorghe Medințu.

   

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.