ExclusivFostul președinte al CJ Arad, Nicolae Ioțcu, a ieșit din închisoare! Însă… doar pentru întâlnirea cu un alt judecător, într-un alt dosar (Video)

  de Mihai Todoca | 23 aprilie 2019, 1:07 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  2

  Dacă ne dădeam întâlnire cu fostul președinte al Consiliului Județean Arad, Nicolae Ioțcu, pentru un interviu despre cum e viața în Penitenciarul Timișoara, nu credem că am fi ajuns la timp. Ori noi, ori el. Astăzi însă, aflați în sediul Tribunalului Arad pentru a documenta o altă speță care ne interesează, normal că ne-am „dat” cu cititul pe mai toate cauzele judecate. Că așa suntem obișnuiți ca sarcini de serviciu. Și chiar… multe mai descoperi când faci asta, când citești cine cu cine se mai judecă sau ce dosare ne-au scăpat!

  Și, surpriză! La camera 104 a Tribunalului, la etajul 1, ședință de cameră preliminară… contestatori: Ioțcu Petru Nicolae, Faur Ioan Teodor și Adrian Ionescu Marius. Măi, să fie! Ăsta e dosarul acela cu traficul de influență. Hai că mai stăm prin zonă să vedem cine vine, că la camera preliminară se cam prezintă toți.

  Și nu am așteptat mult că, de parcă astăzi nu ar fi Sfântul Gheorghe (La mulți ani, tututor celor ce poartă numele!), ci Sfântul Nicolae, apare ex-preșidentele, însoțit de doi gardieni, zâmbind cu toată gura, de parcă ar fi fost eliberat, în momentul în care și-a văzut soția (noi doar ulterior am știut cine este, deși am văzut-o pe coridor și am și avut o discuție „pe contre”) care îl aștepta, normal, cu sufletul la gură. După ce s-au întâlnit face-to-face, fără alte discuții, iar ea i-a șoptit „presa…”, lui Ioțcu i-a dispărut zâmbetul și a intrat în sală.

  N-avea rost să îl mai așteptăm. Am realizat că este bine, sănătos pare, chiar voios din cale-afară și astfel încearcă să accepte și să se lupte în al doilea dosar despre care Special Arad a scris la momentul potrivit și, iată, scrie și acum. Dosar în care acuzația e de două infracțiuni de trafic de influență, din care una în formă continuată, în acesta fiind „implicați” oamenii de afaceri Ioan Teodor Faur și Adrian Ionescu Marius, trimiși în judecată pentru fapte de corupție, în anul 2017, de către procurorii DNA.

  Citește și: Circuitul șpăgilor la stat. Cum a ajuns euro-milionarul Ioan Faur, fostul patron al ICIM Arad, să cotizeze la campania de imagine în valoare de zeci de mii de euro a lui Nicolae Ioțcu (Stenograme)

  În rechizitoriul întocmit la vremea respectivă, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
  În perioada mai-iunie 2015, inculpatul Ioțcu Petru Nicolae, în calitate de președinte al Consiliului Județean (C.J.) Arad, printr-un intermediar, a pretins și primit de la cei doi oameni de afaceri suma totală de 35.000 lei (25.000 lei de la Faur Ioan-Teodor și 10.000 lei de la Adrian Ionescu – Marius), bani ce urmau a fi folosiți pentru realizarea unei campanii de imagine a președintelui C.J.
  Sumele respective au fost pretinse și primite de inculpatul Ioțcu Petru Nicolae pentru a-și exercita influența asupra funcționarilor din subordine, în legătură cu derularea în bune condiții a contractelor încheiate de Consiliul Județean Arad cu societățile reprezentate de inculpații Faur Ioan-Teodor și Adrian Ionescu-Marius (recepția și plata la termen a lucrărilor executate, asigurarea în bugetul de venituri și cheltuieli al Consiliului Județean Arad a sumelor necesare plății lucrărilor contractate/executate precum și facilitarea atribuirii altor contracte de achiziții publice).
  În cauză a fost instituită măsura asiguratorie a sechestrului asupra sumei de 35.000 de lei, existentă într-un cont bancar ce aparține inculpatului Ioțcu Petru Nicolae. 

   

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Omul acesta Ioțcu nu merită pușcàrie dar și ce înseamnă sărăcie sà o spună tot el nu aia care sunt în primàrie care vor în primàrie și spun noi dam salarii modice.
   Dă ce înseamnă pentru ei o foame,o nenorocire de boalà,un servici de la patru dimineatà,și salar de o mie șasesutelei.o,o,și câte zile amărâte vai,vai,vai,ce puteți face pentru oameni care trebuie sà meargă așezat cum îi ziua cà nu se știe farà medicamente mai un pic că vine și salariile oare om putea sà ne mai tragem de la cheltuieli și plată medicamentelor.

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  0 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.