Geanina Pistru a renunțat la luptă. Îi urează succes lui Călin Bibart în funcția de viceprimar

  de O. Peniță | 8 iunie 2016, 12:30 PM | Culise

  1

  Știri Arad (7 iunie 2016). Numele celui de-al doilea viceprimar al Aradului va fi decis între Geanina Pistru –  fost „secund” al lui Falcă la Primăria Arad în mandatul 2008-2012 – și penticostalul Lucian Riviș Tipei – fost deputat între anii 2008-2012.

  Singura piedică în calea numirii doamnei Pistru în funcția pe care aceasta și-o dorește cu ardoare de patru ani este procesul pe care-l are cu Agenția Națională de Integritate, fostul viceprimar fiind declarat incompatibil. În cazul în care, în urma discuțiilor, se decide că doamna Pistru trebuie să aștepte până la o decizie finală a judecătorilor, fostul deputat Tipei urmează să preia funcția de viceprimar.

  În ceea ce privește Consiliul Județean Arad, din informațiile pe care le deținem, numirea doamnei Claudia Boghicevici în funcția de vicepreședinte este făcută după modelul, folosit în urmă cu patru ani, în cazul actualului deputat Eusebiu Pistru. Acesta a deținut funcția de vicepreședinte CJ Arad doar până la alegerile parlamentare, când a fost ales deputat. În consecință, (și) noul vicepreședinte Boghicevici va avea zilele „numărate” în CJ.

  UPDATE: Geanina Pistru, cu probleme de incompatibilitate care nu s-au rezolvat încă, a renunțat la funcția pe care o visa de atâta vreme și a ascultat dorința-ordin a președintelui PNL, Gheorghe Falcă, cel care nu l-a dorit nici pe Lucian Tipei, pentru fostul deputat fiind pregătit un alt post. Aceasta ne-a comunicat„Înainte de toate aș vrea să le mulțumesc, în numele Organizației Municipale a PNL Arad, tuturor arădenilor care duminică au mers la urne! Le mulțumim tuturor arădenilor care ne-au acordat votul lor, care au apreciat munca depusă de noi în ultimii 12 ani și care ne-au acordat încrederea pentru a duce mai departe proiectele bune începute în Arad! Datorită cetățenilor, PNL a obținut majoritatea în Consiliul Local Municipal, lucru care ne dă automat posibilitatea de a nominaliza cei doi viceprimari. După cum știți, domnul primar Gheorghe Falcă a anunțat în urmă cu două zile că unul dintre cei doi viceprimari va fi domnul Levente Bognar, un om cu care noi am colaborat întotdeauna foarte bine. Parteneriatul dintre noi și UDMR Arad a fost întotdeauna unul corect, acesta fiind unul din motivele pentru care am decis să continuăm în această formulă. Un alt motiv este acela că în Arad există o comunitatea importantă de etnici maghiari care trebuie să aibă o reprezentare corectă în administrația locală. Și, pentru că cele 12 mandate obținute de către PNL în CLM Arad ne conferă o majoritate, este normal ca cel de-al doilea viceprimar să vină din rândul PNL Arad. Astfel, domnul Călin Bibarț va fi viceprimarul municipiului Arad. Avem încredere în domnul Bibarț, iar experiența sa profesională, în special cei trei ani petrecuți în fruntea Instituției Prefectului Județului Arad, cu siguranță îl va ajuta să facă față cerințelor viitoarei funcții. Îi urez succes domnului Călin Bibarț și îl asigur de toată susținerea mea și a Organizației Municipale a PNL Arad!”.

  Suntem totuși curioși ce a negociat Geanina Pistru în schimbul celei de viceprimar: Sau, poate, planul e făcut de o asemenea manieră încât, dacă pleacă Falcă în toamnă, Bibarț să candideze să devină primar și Geanina Pistru, cu problemele rezolvate, să se vadă „viceprimarul” mult dorit.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  9 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.