GCS: 100 de persoane în centrele de carantină din Arad. Au fost aplicate două amenzi

  de Special Arad | 24 martie 2020, 4:06 PM | Coronavirus | Știri Arad

  0

  Comunicat. În continuarea Buletinului de presă emis astăzi de Grupul de Comunicare Strategică, informăm că la nivelul Județului Arad, conform raportării Direcției de Sănătate Publică a Județului Arad, în centrele de carantină erau cazate, în această dimineață la ora 9.00, 100 de persoane. Totodată precizăm că astăzi, 24.03.2020, numărul persoanelor care au încheiat perioada de 14 zile de carantină a ajuns la 51. În ceea ce privește persoanele autoizolate la domiciliu, acestea sunt în număr de 1098, în timp ce numărul total la zi al persoanelor pentru care s-a încheiat perioada de autoizolare la domiciliu este de 298 (totalitatea persoanelor ieșite din izolare de la instituirea acestei măsuri preventive până astăzi).

  Astăzi, în ședința Grupul de suport tehnic privind gestionarea bolilor înalt contagioase la nivelul județului Arad, la propunerea Prefectului Județului Arad, domnul Gheorghe Stoian și a Președintelui Consiliului Județean Arad, domnul Iustin Cionca, a fost adoptată decizia de a transmite către Guvernul României și Ministrul Afacerilor Interne necesitatea aplicării interdicțiilor stipulate în art. 5 din Ordonanța Militară nr. 2 a Ministrului Afacerilor Interne privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19 pe toată durata zilei. Propunerea a fost făcută ținând cont de nerespectarea recomandărilor formulate în art. 4 al Ordonanței Militare nr. 2 de către un număr semnificativ de persoane, fapt ce poate provoca extinderea epidemiei de coronavirus.

  În ultimele 24 de ore, incluzându-se și primul interval de aplicare a prevederilor Ordonanței Militare nr. 2 a Ministrului Afacerilor Interne privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19 privind circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, echipele mixte ale Inspectoratelor Județene de Poliție, Jandarmi și Poliției Locale au verificat 401 persoane și 45 de societăți comerciale, asociații familiale sau întreprinderi individuale. Au fost aplicate două amenzi, în cuantum total de 5.500 lei și au fost întocmite două dosare penale pentru infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor.

  Reamintim tuturor cetățenilor că nerespectarea legislației în vigoare atrage sancțiuni și, foarte important, necunoașterea legii nu exonerează de răspundere penală.

  Tocmai de aceea, recomandăm tuturor să se informeze doar din surse oficiale.

  De asemenea, vă reamintim că este esențial să fim responsabili, să conștientizăm faptul că suntem parte dintr-o colectivitate, iar acțiunile noastre pot afecta comunitatea în care trăim.

  Vă rugăm să râmâneți în casă, pentru siguranța dumneavoastră și a celor dragi!

  Grupul de Comunicare Strategică

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.