Galleria Arad este ca și vândut! Cine îl preia și în ce va fi transformat?

  de Special Arad | 3 decembrie 2015, 3:03 PM | Business | Recomandările editorilor | Știri Arad

  0

  Știri Arad. Dezvoltatorul imobiliar Globe Trade Centre (GTC), al cărui acţionar majoritar este gigantul american Lone Star, a semnat recent un acord preliminar de vânzare a mallului Galleria Arad, afectat de un grad mare de neocupare, potrivit ultimului raport financiar al companiei, scrie Capital.

  GTC a fost lovită puternic (și) în iunie după plecarea supermarket-ului Cora din Galleria Arad, care a lăsat un gol greu de înlocuit.

  „Grupul a fost forţat să închirieze Galleria Arad în pierdere, din momentul deschiderii mallului şi până acum, din cauza degradării situaţiei macroeconomice şi a scăderii venitului disponibil, situaţie care a condus la reducerea chiriilor“, se precizează în documentul citat, scrie Capital.

  Ca urmare a restructurării creditelor de la BERD, mallul Galleria Arad are de rambursat 27,8 milioane de euro către BERD şi Raiffeisen Bank, scrie sursa.

  „Grupul deţine o serie de proiecte neprofitabile din cauza ratelor de ocupare insuficiente şi a nivelului chiriilor, inclusiv Galleria Piatra Neamţ şi Galleria Arad din România“, se mai precizează în raportul financiar.

  Conform ultimelor informații, Galleria Arad va fi cumpărat de un grup de investiții din Israel. După ce va fi oficializată tranzacția, Galleria va deveni un mare centru comercial, gen Europa, sau – dacă vreți – Jackson, cu magazine de rang mai mic.

  În aceste condiții, este greu de crezut că grupul Inditex (Zara, Bershka, Pull and Bear sau Stradivarius) va rămâne în Galleria.

  Cinema City își va continua activitatea și după ce actele de vânzare-cumpărare vor fi semnate, cel mai probabil același lucru urmând să se întâmple și cu Pure Jatomi Fitness.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.