vineri, 19 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Aradul se împrumută cu zeci de milioane de euro de la BERD pentru un proiect de locuri de parcare și amenajare a spațiilor verzi în cartiere

  de - | 6 iulie 2016, 7:46 PM | Administraţie

  1

  Comunicat Primăria Arad: Primarul Municipiului Arad împreună cu responsabilii din aparatul Primăriei s-au întâlnit în această dimineață cu proiectanții care realizează documentația tehnică pentru programul de  regenerare urbană a cartierelor de blocuri.

  Proiectul are ca obiectiv eliminarea disfuncționalităților existente în zonele de blocuri din Alfa, Confecţii, Micalaca, Vlaicu şi centru la nivelul circulației auto și pietonale, pentru asigurarea locurilor de parcare și amenajarea zonelor verzi, pentru amenajarea de spații de recreere și de joacă pentru copii. Investițiile se vor realiza în cadrul unui acord de împrumut cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare. Acordul de împrumut va asigura finanțarea cu 20 milioane de euro a proiectului. Valoarea totală a acestor investiții programate pentru modernizarea cartierelor arădene este estimată de specialiști la 50 milioane de euro.

  “Astăzi am analizat documentele pe care ni le-au predat proiectanții, am discutat cu ei în detaliu, pe planșe, intervențiile din fiecare zonă. Săptămâna viitoare vom aproba în Consiliul Local contractul cu BERD, iar în lunile care urmează vom merge în cartiere să prezentăm cetățenilor lucrările de care vor beneficia în zona unde locuiesc în cadrul acestei mari investiții. Regenerarea urbană este proiectul care va aduce confort, funcționalitate și un cadru de viață mai plăcut pentru zecile de mii de arădeni care locuiesc în cartierele de blocuri construite înainte de 1989” a declarat Primarul Aradului, Gheorghe Falcă.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Are Falca Girul Cetatenilor sa perfecteze un nou imprumut la BERD? Nu a scos un cuvintel despre acest nou imprumut de zeci de milioane de euro in campanie.

   De ce nu realizeaza aceste investitii cu „bani europeni nerambursabili”????

   SIMPLU!
   Imprumutul il gestioneaza Maria sa Faraonul, fara nici un control adevarat. Contractele se atribuie „Prietenilor” in cadrul licitatiilor aranjate si atribuire directa.

   Din nou va fi folosita „ZECIUIALA”.
   Impozitele locale deja foarte ridicate, vor fi din nou marite, ca doar creditul va trebui rambursat. In principiu VOI veti contribui la imbogatirea lui Falca, ca si pana acum. El nu are unde sa locuiasca, saracutul de el. Ela la dat afara!
   Trebuie sa-si construiasca un nou Palat, in care sa se mute cu noua femeie.

   In principiu se utilizeza o „SCHEMA/MATRITA” deja folosita.

   Rezultatul acestui Proiect?
   IDENTIC cu investia de zeci de milioane de euro pe infrastructura. In Batatie de Joc! SCUMPA SI EXCRECABILA CALITATIV!
   Din noua va „Scuipa” in fata, cu aroganta binecunoscuta.

   Asta ati votat? = Cumparati batiste!

   +8 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  2 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.