miercuri, 24 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Gala Premiilor Uniunii Scriitorilor din România, filiala Arad

  de Special Arad | 7 decembrie 2016, 12:34 PM | Cultură

  0

  Evenimentul, organizat de Uniunea Scriitorilor din România – filiala Arad, cu sprijinul Consiliului Judeţean prin Centrul Cultural Judeţean Arad, va avea loc vineri, 9 decembrie, începând cu ora 17.00, la Casa Jelen.

  Din filiala arădeană a Uniunii Scriitorilor fac parte peste 50 de autori valoroşi în toate genurile literare, aparţinând unor generaţii şi stiluri diferite, cu rezidenţă nu doar în Arad ci şi în Oradea, Deva, Hunedoara, Braşov, în Voivodina (Serbia). Literatura, în toate genurile consacrate – poezie, proză, eseu, teatru, critică literară, traduceri din şi în limba română – este o zonă de excelenţă a culturii arădene. Aradul însuşi s-a consacrat în ultimele două decenii ca un centru zonal al literaturii române de astăzi.

  Un juriu competent şi cu criterii va acorda anul acesta 8 premii literare pentru cărţi apărute în anul editorial 2015. El este format din Vasile Dan, (preşedinte), Gheorghe Schwartz şi Horia Ungureanu (membri).

  La Gală se vor citi texte critice despre scriitorii laureaţi iar aceştia vor onora publicul cu lecturi din propria operă. Este o formă simbolică de recunoaştere a valorilor, de stimulare a acestora. Evenimentul este un spectacol de lectură publică a autorilor premiaţi, intervenţii critice ale membrilor juriului, lansări de carte nouă”, spune poetul arădean Ioan Matiuţ, organizatorul evenimentului.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.