joi, 29 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Fuziuni cosmobotanice la „Arta”, cu „SelfmadeHalka” (Selfmademusic și Alex Halka) | Foto • Video

  de Tomck@t | 1 august 2020, 2:35 PM | Cultură | Muzică

  0

  Forme geometrice atipice se contopeau cu fizionomii și siluete familiar-antropomorfe, degenerau în organisme haploide luminoase și ciudățenii metabolice radiate și descompuse de unde electromagnetice, sfârșindu-se mai apoi într-un corp celest cu câmp gravitațional extrem (o Gaură Neagră simulată) și în „Ocular”-ul simulovian *, totul pe un soundtrack sincronic bizar, un fel de concert Rock’n’Roll extraterestru – cam așa a arătat și cam așa a sunat ultima ediție „Ne Vedem Joi”, marca kinema ikon.

  După o lungă perioadă de pauză pandemică, kinema ikon a revenit cu o nouă ediție „Ne Vedem Joi” în curtea cinematografului Arta. Au revenit cu această ocazie pe scenă și Alex Halka și Selfmademusic, primul – un colaborator mai nou (și foarte activ!) kinema ikon, iar al doilea, pe numele său Mihai Sălăjan (producător de muzică și regizor), un colaborator mai vechi al tutelei arădene de artă experimentală.

  Proiectul sincretic audio-vizual al celor doi a fost de fapt o improvizație on stage, generând LIVE muzică ambientală / lo-fi și combinând sunetele electronice cu sample-uri acustice, în totală armonie cu imaginile abstracte proiectate pe ecranul din spatele lor, care fuzionau dintr-una în alta.

   


  * Scurtmetrajul experimental „Ocular”, realizat în anul 1985 de Viorel Simulov

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.