marþi, 16 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Furtunile au făcut ravagii în sud-vestul și sudul României. O femeie a murit, zeci de locuințe au fost inundate și acoperișul unui bloc a căzut peste mașini

  de Special Arad | 4 iunie 2023, 9:02 AM | Naţional

  0

  (foto: Pro TV)

  Norii și vântul s-au dezlănțuit, sâmbătă, în sudul și sud-vestul României. În mai multe localități din județele Gorj, Caraș-Severin, Vâlcea și Mehedinți, a fost cod roșu de ploi torențiale. Și, din păcate, furtunile au lăsat urmări.

  Într-o localitate din Argeș, conform Pro Tv, o femeie de 55 de ani a fost luată de ape și s-a stins ulterior, la spital. Femeia a vrut să traverseze un pârâu din localitatea Albeștii de Argeș, pe o punte improvizată, și a căzut în apă. Un localnic a reușit să o salveze, la doi kilometri în aval, și să o aducă la mal. A fost dusă la spital, resuscitată, dar, din păcate, a decedat.

  La Târgu Jiu a cedat canalizarea, iar străzile au fost acoperite de ape. Unii șoferi au încercat să treacă prin apă cu mașinile, dar mai degrabă au dat de probleme.

  Și la Câmpeni, în Alba, un pârâu s-a umflat și a inundat 20 de curți, dar și mai multe străzi.

  În Drobeta Turnu Severin pompierii au intervenit de urgență după ce o bucată din acoperișul unui bloc a căzut peste câteva mașini.

  În urma avertizărilor meteorologice de vreme rea, ministrul Mediului a convocat comitetul ministerial pentru situații de urgență și a dispus monitorizarea atentă a cursurilor de apă.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.